כג בתמוז  / יום רביעי 15 יולי 2020 | פרשת השבוע: מטות - מסעי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםשטרודל שזיפים מבצק עלים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

שטרודל שזיפים מבצק עלים    

שטרודל שזיפים מבצק עלים



שטרודל שזיפים מבצק עלים: את השטרודל הזה אני ממלאה בפירות העונה כשיש אורחים או כשאני רוצה להביא משהו מרשים למארחים. קרן אגם עם מתכון מדהים וקל לשטרודל הכי טעים!

 



בצק עלים הוא מוצר שאני כל כך אוהבת להחזיק בפריזר, הוא מפשיר מהר במיוחד בחדשי הקיץ, ואפשר להכין ממנו מאפים מתוקים או מלוחים בקלות ובזריזות.

 

את השטרודל הזה אני ממלאה בפירות העונה כשיש פתאום אורחים בדרך, או כשאני ברגע האחרון רוצה להביא משהו מרשים למקום שבו אני מתארחת ולא הספקתי קודם.

 

 

מצרכים לשתי רולדות:

 

חבילה אחת של בצק עלים מופשר

6 שזיפים גדולים חצויים נקיים וחתוכים לקוביות

כפית אבקת קינמון

50 גר׳ חמאה מומסת

3 כפות סוכר לבן

1/2 פחית מיץ לימון

2 כפות קמח לבן

1/2 כוס שקדים טחונים (אפשר להמיר באגוזי מלך או פקאנים קצוצים)

5 כפות סוכר חום בהיר

3 כפות פירורי לחם (ללא תיבול)

1 ביצה

אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערה מערבבים שזיפים עם מיץ לימון, חמאה, קינמון, סוכר לבן, וקמח. מניחים בצד.

 

2. בקערה נוספת מערבבים שקדים טחונים (או אגוזים) עם פירורי לחם וסוכר חום.

 

3. פורסים על השיש נייר אפייה, חוצים את בצק העלים לשני חלקים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה, ומרדדים מעט.

 

4. כשאתם מתחילים במילוי הרולדה תדאגו שהחלק הצר של הבצק יהיה קרוב אליכם, כלומר שהבצק יפנה אליכם לאורך.

 

 

5. במרכז הבצק לאורך מלמעלה למטה מפזרים מחצית מכמות השקדים, אתם צריכים לוודא שנשארו שוליים של 2 ס״מ מלמעלה ומלמטה, ובצדדים 6-7 סנטימטרים.

 

6. מניחים מעל השקדים לאורך הבצק מחצית מכמות השזיפים.

 

7. בעזרת סכין חורצים קוים שמתחילים מקצה הבצק עד לאמצע היכן שהמלית נמצאת, ויוצרים רצועות בעובי של 2 ס״מ בערך, חורצים משני צידי הבצק (תספרו תחילה כמה רצועות יצרתם בעזרת חיתוך מהצד הימני ותחתכו את אותו מספר רצועות משמאל).

 

8. מתחילים להצליב כל שתי רצועות בצורת איקס משני הצדדים, עד שמגיעים לסוף.

 

 

9. מכניסים קצוות מיותרים למטה משני הצדדים.

 

10. מחממים תנור ל-180מעלות וחוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה.

 

11. מעבירים את שתי הרולדות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

12. מורחים בביצה טרופה עם 2 טיפות מים.

 

13. אופים כ 35-40 דקות עד שהרולדות זהובות.

 

14. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים