י"ח בניסן תשע"ט / יום שלישי 23 אפריל 2019 | פרשת השבוע: אחרי מות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
טבעוני  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםטבעונישקשוקה קיצית עם תירס
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

שקשוקה קיצית עם תירס    

שקשוקה קיצית עם תירס



שקשוקה קיצית עם תירס – מה אפשר לעשות עם עגבניות וקלחי תירס: שקשוקה קלה וטעימה וטבעית לימות הקיץ החמים שכולם יאהבו. המתכון הבריא של אורי שביט.

 



הכי כיף להשתמש בקלחי תירס טריים, שבקיץ נמצאים בשיאם. כשאין חשק או זמן לחלץ מהם את העסיס המתוק, משתמשים בגרגירי תירס מופשרים וטוחנים אותם לקרם (עדיף לא להשתמש באלה מקופסאות השימורים, הם מתוקים מדי). מומלץ לשלב ברוטב כמה סוגים של עגבניות.

 

חומרים ל-2 מנות

5 קלחי תירס טריים או 3-4 כוסות גרגירי תירס מופשרים
3-4 עגבניות קטנות בשלות מאוד, חתוכות לקוביות, עם המיץ והגרעינים
(או 2-3 חופנים של עגבניות שרי תמר חצויות)
3-4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
פפריקה מתוקה, חריפה ו/או מעושנת
מלח גס אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

 

להגשה:
חופן פטרוזיליה קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

 

"סוחטים" את קלחי התירס: מחזיקים את הקלח כשהוא מאונך לקרש החיתוך ויוצרים חריצים בגרגרים סביב סביב בעזרת סכין, כדי שהעסיס שלהם יצא החוצה (הקליפות יישארו על הקלח). הופכים את הסכין לצד הקהה ובתנועות גירוד מלמעלה למטה מחלצים את העסיס מהגרגירים. ממשיכים כך עם יתר הקלחים ואוספים את העסיס לקערה.

 

מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת רחבה ומאדים את הבצל הירוק והצ'ילי במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.

 

מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, במלח ובפלפל. אני ממליצה להוסיף גם מעט פפריקה מעושנת (ממש רבע כפית) לתוספת טעם מעניין. מערבבים וטועמים – אם צריך משפרים את התיבול.

 

בעזרת כף מניחים במחבת עיגולים מקרם התירס וממשיכים לבשל עוד דקותיים, עד שהוא מתחמם מעט. מסירים מהאש, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים במחבת לשולחן לצד לחם או חלה טרייה.

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח טבעוניות נהנות יותר, שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של טבעוני




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  2 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  חביתה ללא ביצים
ערב נורית25/06/2018 14:58:56
     
 
  2.
  יש בקלחי התירס הרבה חרקים שמסתתרים וצריך ללמוד איך לנקות אותם.
בת שבע20/06/2018 23:20:16
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים