ב באייר  / יום רביעי 14 אפריל 2021 | פרשת השבוע: תזריע - מצורע
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאמרים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאמריםתבשיל קדירה: חמישה טיפים להכנת קדירה חורפית
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

תבשיל קדירה: חמישה טיפים להכנת קדירה חורפית    

תבשיל קדירה: חמישה טיפים להכנת קדירה חורפית



חמישה טיפים מנצחים של אורי שביט להכנת קדירה חורפית טעימה ומשולמת, עשירה, מזינה ובריאה. תשלפו את הסירים וקבלו את הטריקים הסודיים!

 



עם הטפטוף הראשון, כשרק מתחיל להתקרר, כולנו שולפים את הסירים ומכינים קדירות – לא משנה אם זה נזיד עשיר, חמין לשבת או תבשיל, לקדירות יש כמה תכונות משותפות: הן מתבשלות זמן ארוך יחסית, יש להן עומק טעמים משגע, הן יוצרות תחושת שובע ממושכת ומעלות ניחוח שעוטף את כל הבית ופותח את התיאבון. כדי שהקדירה הבאה שתכינו תהיה מוצלחת, טעימה ומזינה, אספנו עבורכם כמה טיפים וטריקים שיעזרו להעשיר אותה אפילו יותר.

 

1. משתמשים בכמה זנים של אותו ירק – נניח שבקדירה שלכם יש פטריות ואולי זה דווקא תבשיל עגבניות או מרק בצל? ככל שתגוונו בזני הירקות, כך טעמו הסופי של התבשיל יהיה עמוק ועשיר יותר – שלבו עגבניות עגולות עם עגבניות תמר ועגבניות שרי או פטריות פורטובלו עם שמפיניון ופטריות יער ותרגישו את ההבדל.

 

2. לא מוותרים על ירקות שורש – הירקות העשירים ביותר בטעמים הם ירקות השורש, בראשם הבצל והגזר שמככבים כמעט בכל תבשיל. אליהם הוסיפו שורש סלרי שלם או חתוך לקוביות, שורש פטרוזיליה, לפת, שומר ועוד.

 

 

3. מתחילים בטיגון ממושך – חום גבוה יעמיק את הטעם והצבע של המרכיבים, לכן תמיד התחילו את הבישול בחימום של שמן זית וטיגון של הירקות המשתתפים במנה. לא צריך לשרוף אותם כמובן, אלא רק להזהיב ולרכך מעט לפני שמוסיפים את הנוזלים. גם השמן עצמו חשוב להעשרת הקדירה.

 

4. הוסיפו טעמים מעניינים – עשבי תיבול כמו טימין או מרווה, יין אדום או לבן, חומץ מסוגים שונים, משחת קארי, פטריות פורצ'יני מיובשות וכמובן תבלינים יקפיצו את הטעמים של הקדירה שאתם מכינים, ויאפשרו לכם לגוון עם טעמים שונים בכל פעם.

 

5. הוסיפו קטניות – גם מרק ירקות פשוט יכול להשתדרג בקלות בזכות תוספת של קטניות, שמסמיכות ומעשירות את המרקם וכמובן מוסיפות הרבה ערכים תזונתיים. למרק ירקות הייתי מוסיפה עדשים כתומות, לקדירת ירקות שורש שעועית לבנה ולתבשיל עגבניות ופלפלים – גרגירי חומוס. אפשר לקצר את התהליכים בשימוש בקטניות שבושלו מראש.

 

מאמרים נוספים בנושא:

לביבות, הדור הבא

חנוכה בלי רגשות אשמה

תזונה מן הצומח: מה אוכלים?

אוכלים קטניות: מכל הסיבות הנכונות

16 סיבות לאכול נכון

לא רק גוף בריא

אמרו לקפוץ, אז קפצתי!

הרמב"ם ממליץ

בריאות? הכי טבעית שיש!

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של מאמרים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים