ג בטבת  / יום שלישי 07 דצמבר 2021 | פרשת השבוע: ויגש
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לשבת  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לשבתסופריטו שוקי עוף בלימון
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

סופריטו שוקי עוף בלימון    

סופריטו שוקי עוף בלימון



תבשיל שוקי עוף ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים להפתיע. שיטת ההכנה המבוססת על טיגון ואז בישול איטי וממושך, מפיקה טעמים עמוקים ומרקם ממכר.

 



סופריטו שוקי עוף בלימון

 

משך הכנה: כשעה ורבע כולל בישול | רמת קושי: קל | בשרי

 

תבשיל שוקי עוף ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים להפתיע. שיטת ההכנה המבוססת על טיגון ואז בישול איטי וממושך, מפיקה טעמים עמוקים ומרקם ממכר.

 

סופריטו (לאדינו: "מטוגן") הוא לא שם של מאכל אלא של שיטת הכנה שמתבססת על טיגון ואז על בישול איטי. מטגנים יפה חלקי בשר או עוף, ואז מבשלים אותם בבישול ארוך על אש קטנה עם מעט מים ושומן. בחלק מהמקרים, וגם במתכון שלפניכם, השומן הוא שמן זית ולמים מוסיפים גם מיץ לימון.

 

בדרך-כלל מוסיפים לסיר גם תפוחי אדמה, ולפעמים ירקות אחרים, אחרי שגם הם טוגנו היטב. התיבול בדרך-כלל פשוט מאד וכולל מלח, פלפל שחור ולפעמים גם כורכום. ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.

 

בין הגירסאות הנפוצות של ה"סופריטו" אפשר למצוא כמה כאלה שמבוססות על עוף ותפוחי אדמה. בחלקן תפוחי האדמה מגיעים בפלחים גדולים, שבסוף הבישול נשארים בשלמותם. באחרים, כמו במתכון שלפניכם, חותכים אותם לחתיכות קצת יותר קטנות ונותנים להן "להתפרק" קצת ולהסמיך את הרוטב בצורה שמזכירה גולאש.

 

הבישול קצר בהרבה מאשר סופריטו בקר או כבש, שממשיכים להשתפר גם אחרי 3 שעות בישול. אחרי כ-40 דקות העוף רך מאד וספוג בטעמים, והוא יישאר כזה כל עוד הסיר מכוסה. טעמי התבשיל יגיעו לשיאם אחרי שיבלה על פלטת שבת, או סתם כשתחממו אותו ביום המחרת.

הכי טוב להגיש עם סלט ירוק וקצת לחם או פיתה לספוג את שאריות הרוטב.

 

 

המצרכים

ל-4 מנות

  • 1 ק"ג שוקי עוף (8 יחידות)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2/3 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט גרידת לימון
  • קורט כורכום

 

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ב"גודל ביס" ומטגנים עד להזהבה יפה, ממש כמו צ'יפס (הכי טוב בטיגון עמוק). מעבירים בכף מחוררת לצלחת גדולה מרופדת במגבות נייר ומניחים בצד.

 

  1. רוחצים את שוקי העוף ומייבשים היטב. מטגנים במעט שמן יפה יפה מכל הצדדים.

 

  1. אם יש לכם סיר רחב ונמוך עם מכסה, השתמשו בו לטיגון השוקיים ואחרי זה המשיכו לבשל בו. אם לא, העבירו את השוקיים עם שאריות שמן הטיגון לסיר שבו תבשלו את הסופריטו.

 

  1. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, המים, הכורכום, גרידת הלימון, מיץ הלימון ושמן הזית. ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה או שתיים ואז מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. הופכים/מערבבים את תוכן הסיר מדי פעם ומוודאים שהשוקיים מכוסים בנוזלים.

 

 

לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, ומצמצמים כך שיתקבל רוטב סמיך.

 

 

 

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מתכונים לשבת




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים