י בטבת תשע"ט / יום שלישי 18 דצמבר 2018 | פרשת השבוע: ויחי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
תוספות  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםתוספותקוסקוס מבורגול דק - מחסלים את החמץ
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

קוסקוס מבורגול דק - מחסלים את החמץ    

קוסקוס מבורגול דק - מחסלים את החמץ



מחסלים את החמץ! מנה פשוטה ומהירה שהחיסרון העיקרי שלה הוא שהיא טעימה עד שקשה להפסיק לאכול ממנה. שוקי גלילי עם מתכון רגע לפני שפסח נכנס!

 



זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

 

הכנת קוסקוס היא לא עניין פשוט. ישנם אמנם מוצרי אינסטנט שהופכים את ההכנה לקלה ומהירה יותר, אבל הטעם והמרקם לעולם לא יתחרו באלה של קוסקוס אמיתי שנעשה מסולת בשיטה המסורתית.

 

הכנת קוסקוס מבורגול, לעומת זאת, היא פשוטה כל כך שיש סיכוי טוב שתצליחו להגיע לתוצאה מושלמת כבר בפעם הראשונה. המרקם מזכיר את זה של הקוסקוס "המקורי" (אם כי מעט פחות עדין). הטעם? יש שיאמרו שהוא עדיף.

 

כדאי לדעת שהבורגול גם נחשב לבריא יותר מסולת וגם מאורז. מלבד ערכים תזונתיים טובים, יש בו פחות קלוריות והאינדקס הגליקמי שלו נמוך, מה שאומר שהוא משביע ליותר זמן ומעלה פחות את רמת הסוכר בדם.

 

נשתמש בבורגול דק, מהסוג שבדרך-כלל משמש לממולאים אבל הכי מתאים למתכון הזה. אם נשאר לכם מרק ירקות מאתמול (או מרק מהשבוע שעבר שהקפאתם), זה הזמן לחמם אותו (ואם נשארו גרגרי חומוס מבושלים הם יוכלו כמובן לשדרג אותו). אפשר להגיש גם כמצע או תוספת למגוון תבשילי ירקות, בשר, דגים וכו'.

 

 

המצרכים

ל-6 מנות

 

400 גרם בורגול דק (2 כוסות)

400 מ"ל מים חמים (2 כוסות)

7  כפות שמן

1 בצל קטן-בינוני

1.5 כפיות מלח

חצי כוס מרק ירקות - או - חצי כוס מים רותחים + 2/3 כפית אבקת מרק בטעם עוף.

 

 

אופן ההכנה

 

1. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב ושטוח ב-3 כפות שמן, עד להשחמה קלה.

 

2. מוסיפים את הבורגול ועוד 4 כפות שמן, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ל-2-3 דקות נוספות. הבורגול צריך להתכסות היטב בשמן ולקבל טיגון קל.

 

3. מוסיפים את המים, המלח והמרק (או אבקת המרק) ומערבבים היטב. הבורגול יספוג מייד (או כמעט מייד) את כל המים. ממשיכים לערבב כשתי דקות נוספות, ו"מגרדים" בכף או במזלג את הבורגול (כמו שעושים לקוסקוס אינסטנט) כדי לפורר אותו. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי קטנה בכיריים עוד 3-4 דקות.

 

4. מסירים מהאש. מניחים מגבת מטבח על הסיר הפתוח, וסוגרים עם המכסה מעליו (שיטה שמאפשרת להמשיך את תהליך הבישול באדים שנשארו בסיר). אחרי כחמש דקות אפשר לפתוח את הסיר ולהגיש.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של תוספות




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים