י"ד בתשרי  / יום שני 20 ספטמבר 2021 | פרשת השבוע: סוכות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
בשר  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםבשררצועות חזה עוף בשומר
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

רצועות חזה עוף בשומר    

רצועות חזה עוף בשומר



נמאס לכם לטגן? נסו את המתכון הפשוט והזריז של שוקי גלילי לרצועות חזה עוף בשומר. ואל תפחדו מהשומר, בבישול הוא מקבל טעמים עדינים ומיוחדים!

 



זמן הכנה: 20-30 דקות | דרגת קושי: קל-בינוני | בשרי

 

אם כבר נמאס לכם לטגן שניצלים, אולי הגיע הזמן שתגוונו - נסו את המתכון הפשוט והזריז הזה.

 

רבים נרתעים מהשומר בגלל הטעם האניסי שלו, אבל בבישול הוא מתעדן או נעלם לגמרי ואפשר להרגיש את כל טווח הטעמים העדינים של הירק המיוחד הזה.

 

במתכון שלפניכם הוא משמש כמרכיב מרכזי לצד חזה עוף פשוט, כמו זה שמשתמשים בו להכנת שניצלים. ומדובר במתכון מהיר למדי שדורש פחות עבודה וגם מלכלך פחות כלים מטיגון שניצלים.

 

באותו מתכון בשינויים קלים תוכלו להשתמש גם להכנת חזה עוף מוקפץ עם ירקות אחרים, אבל הגרסה עם השומר מוצלחת במיוחד.

 

אם אתם משתמשים בחזה עוף קפוא מומלץ להוציא אותו מהמקפיא יום קודם ולהפשיר במקרר. אם יש לכם זמן להשרות את העוף במרינדה לכמה שעות, התוצאה תהיה עסיסית יותר, אבל גם אם אתם ממהרים ויש לכם רק כמה דקות לשלב הזה, הן יספיקו לקבלת תוצאה מצוינת.

 

 

 

המצרכים

 

ל-4-6 סועדים

 

500 גרם חזה עוף

1/2 פלפל אדום (אפשר להחליף את חלקו בפלפל אדום חריף, לקבלת תוצאה פיקנטית)

1 שומר בינוני (או שניים קטנים)

חצי כוס רוטב סויה

2 כפות דבש

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

 

 

 

אופן ההכנה

 

1. פורסים את חזה העוף לרצועות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מעבירים לקערה (או לתבנית חד-פעמית). חותכים את הפלפל האדום לפרוסות דקות וקצרות ומוסיפים לפרוסות חזה העוף.

 

2. מכינים את המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, השום, שמן הזית והפלפל השחור.

 

3. מוסיפים את המרינדה לקערה עם פרוסות חזה העוף, מערבבים ולשים קלות בידיים כדי שהעוף יתכסה היטב. מכסים ומניחים בצד.

 

4. פורסים את השומר לפרוסות דקות. מחממים מחבת גדולה או ווק עם מעט שמן. מטגנים על אש גדולה את פרוסות השומר תוך כדי ערבוב. אחרי שהן מתחילות להזהיב מוסיפים כשליש-חצי כוס מים למחבת וממליחים קלות. ממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים. מעבירים לכלי נפרד.

 

5. מנגבים את המחבת (זהירות, היא חמה) במגבות נייר. מחממים שוב על אש גדולה עם מעט שמן. מעבירים את פרוסות חזה העוף למחבת ומאפשרים להן לקבל "מכת חום" ראשונה. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להלבין מכל הצדדים.

 

6. מקטינים את הלהבה לגודל בינוני, מוסיפים את שארית המרינדה שבכלי (אם נשארה. אם רצועות העוף נראות יבשות אפשר להוסיף כמה כפות מים). מוסיפים את השומר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות. אם אתם לא מנוסים בטיפול בעוף, כדאי להוציא רצועה אחת (חפשו את העבה ביותר) ולבדוק שהיא עשויה מבפנים.

 

מגישים עם על אורז (או פתיתים, או פירה) עם סלט.

 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של בשר




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים