כד באב  / יום שני 02 אוגוסט 2021 | פרשת השבוע: ראה
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
בשר  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםבשרמינוט סטייק בקר בפיתה – בשרית קיצית וטעימה
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מינוט סטייק בקר בפיתה – בשרית קיצית וטעימה    

מינוט סטייק בקר בפיתה – בשרית קיצית וטעימה



מינוט סטייק בקר בפיתה: קבלו לכם מנה בשרית עסיסית וטעימה המוגשת בפיתה. היא קלה להכנה ומשדרגת כל אירוע ואירוח. המתכון של שוקי גלילי לאוכל טעים מאוד בקצת זמן.

 



זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קל-בינוני | בשרי

 

זוהי מנה בשרית עסיסית וטעימה במיוחד שמוגשת בפיתה. היא פשוטה ומהירת הכנה, תרים כל אירוע ותשדרג כל אירוח. למרות שמדובר במנה בשרית, היא קלילה ומרעננת ומתאימה מאוד לקיץ.

 

"מינוט סטייק" (Minute Steak) הוא נתח בשר שנפרס דק. מקור שמו בזמן הצלייה האופייני שלו - כדקה אחת (בניגוד לסטייקים רגילים שנצלים במשך 3-5 דקות).

 

ברוב רשתות השיווק ניתן היום לרכוש חבילות מוכנות של מינוט סטייק מבשר בקר טרי. אפשר כמובן גם לרכוש את הנתח אצל הקצב ולבקש ממנו לפרוס אותו, או לפרוס בעצמכם רגע לפני ההכנה אם יש לכם ניסיון קודם.

 

 

מבין מגוון מתכוני המינוט סטייק, זוכה המינוט סטייק בפיתה לפופולריות מיוחדת בישראל בשנים האחרונות. הרעיון הבסיסי פשוט: רצועות צלויות של מינוט סטייק, עם ירקות, תבלינים והרבה טחינה, בפיתה. ההרכב המדויק כבר תלוי בכם, אבל אני ממליץ להיצמד למתכון הספציפי שלהלן, שהוא בדוק ומוכח – אתם פשוט לא תאמינו כמה זה טעים.

 

המפתח להצלחה הוא טריות חומרי הגלם – לכו על הטוב ביותר, בכל מקרה לא מדובר במנה יקרה במיוחד (החלק היקר הוא הבשר, אבל הכמות הנדרשת לא גדולה).

 

 

המתכון הוא עבור 4 פיתות ל-4 סועדים. אתם יכולים כמובן להכין בכמות גדולה יותר אם יש יותר פיות, או להניח שהסועדים שלכם יהיו רעבים במיוחד ולחשב לפי פיתה וחצי לסועד. אם יהיו ילדים בין הסועדים, כדאי להכין עבורם גרסה עדינה ומתאימה יותר של הסלט – וזהו בעצם.

 

המצרכים

 

ל-4 סועדים, פיתה לסועד

 

נתח בקר פרוס דק במשקל 300 גרם

4 פיתות

3 כפות צנוברים, רצוי מהסוג הקטן

1 כוס רוטב טחינה (חצי כוס טחינה גולמית, חצי כוס מים, מיץ מחצי לימון, מעט מלח)

4 עגבניות אדומות ויפות (אם אין, השתמשו בעגבניות שרי)

מלוא החופן עלי פטרוזיליה וכוסברה טריים

כמה עלי חסה קטנים ופריכים

2-3 ס"מ פלפל ירוק חריף פרוס דק

מלח גס, פלפל שחור, שמן זית

1-2 כפיות תבלין סומאק

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים מחבת עבה על אש גדולה. כשהיא לוהטת מעבירים לאש קטנה-בינונית, מפזרים במחבת את הצנוברים וקולים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שישחימו יפה.

 

2. מכינים את רוטב הטחינה. משתדלים שיהיה חמצמץ ומעט סמיך.

 

 

3. מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות לקוביות גדולות, קוצצים ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה, עלי החסה, ופרוסות הפלפל הירוק. מערבבים. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים למעלה את הסומאק, מעט מלח גס ואת הצנוברים הקלויים.

 

 

4. מסירים מנתח הבקר הפרוס חלקי שומן גדולים אם ישנם, חותכים לרצועות עבות (אם הפרוסות ממש דקות ו/או הבשר מיושן, אז אפשר פשוט לקרוע בידיים). מעבירים לקערת ערבוב עם מעט פלפל שחור גרוס, מטפטפים שמן זית ולשים מעט בידיים.

 

5. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש גדולה. כשהיא לוהטת משליכים אליה את רצועות הבקר ומקפיצים במשך כדקה (עד שישנו צבע). מוציאים לכלי נפרד, שופכים את הנוזלים שהופרשו למחבת, מייבשים אותה, מלהיטים אותה מחדש וזורקים שוב את רצועות הבקר למכת חום קצרה שתצרוב אותם קלות.

 

 

6. מגישים את רצועות הבקר לשולחן בעודן חמות, כשהטחינה, הסלט והפיתות כבר מחכים שם (כדאי שתהיה גם שתייה). מורחים כל פיתה בטחינה, ממלאים בסלט וברצועות בקר חמות, ואוכלים מיד.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של בשר




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים