ז בטבת תשע"ט / שבת 15 דצמבר 2018 | פרשת השבוע: ויגש
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
תוספות  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםתוספותמתכון חציל בלדי בטחינה ורוטב רימונים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מתכון חציל בלדי בטחינה ורוטב רימונים    

מתכון חציל בלדי בטחינה ורוטב רימונים



חציל בלדי בטחינה ורוטב רימונים: מתכון למנה פשוטה וקלה להכנה, עליו נאמר קולים, אוכלים ומלקקים את האצבעות! ושיהיה בתיאבון!

 



זמן הכנה: 20 דקות* | דרגת קושי: קל-בינוני | פרווה

 

זהו מתכון כה פשוט (האתגר העיקרי עבור חסרי ניסיון הוא הקלייה והפרדת החציל מהקליפה) שממש קשה להאמין כמה התוצאה טעימה. רק 7 מרכיבים, ועדיין – אתם תלקקו את האצבעות.

 

את החציל הקלוי משרים במרינדה פשוטה, ואחרי שטעמיה נספגים בו מגישים אותו עם טחינה גולמית ורוטב רימונים. את המרכיב האחרון (לפעמים קוראים לו "רכז רימונים"), פעם מצרך נדיר, אפשר למצוא היום בקלות יחסית בסופרים ומעדניות.

 

אפשר להגיש בצלחות אישיות, כמנה ראשונה או מנת ביניים, עם לחם, פיתות או צנימים. אפשר להניח בצלחת הגשה גדולה במרכז השולחן לצד מנות אחרות.

 

כל חציל יתאים למנה הזו אבל החציל הבלדי, הפחוס והמחורץ, גם נוח יותר לעבודה וגם כמעט נטול גרעינים ומרירות, ולכן מומלץ במיוחד.

 

(*) 20 דקות עבודה נטו. זמן ההכנה הכולל הוא החל משעה וחצי, כולל הזמן הדרוש להספגת החציל במרינדה.

 

המצרכים

 

חציל בלדי גדול

מיץ מחצי לימון גדול (בערך רבע כוס)

2-3 כפות שמן זית

1 שן שום

1/3 כפית מלח

 

להגשה: טחינה גולמית, רוטב רימונים (רכז)

 

 

 

אופן ההכנה

 

1. קולים את החציל: מרפדים כירה בנייר אלומיניום (כדי לאסוף את הנוזלים ולצמצם את הלכלוך) וקולים את החציל ישירות על האש, משני צדדיו. מסירים אותו כשהוא שרוף היטב ואחרי שאיבד משמעותית מנפחו (זה קורה אחרי 10-15 דקות, תלוי בחציל ובכיריים). מעבירים לצלחת עמוקה ומניחים לו להתקרר ולהגיר קצת נוזלים.

 

2. מכינים מרינדה: מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, השום והמלח.

 

3. חוצים את החציל ומפרידים בזהירות את התוך מהקליפה. מסננים משאריות הנוזלים ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים ל-5-7 נתחים, מעבירים לצלחת עמוקה, שופכים את המרינדה מעל, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (בחורף אפשר גם להשאיר מחוץ למקרר. בכל מקרה עדיף להגיש בטמפרטורת החדר). הוא יהיה הכי טעים אחרי ששרה במרינדה כמה שעות לפחות. בלית ברירה, אפשר להסתפק בשעה.

 

4. בהגשה: מסננים את החציל, מעבירים (את כולו או רק נתח) לצלחת הגשה, שופכים מעל "פסים" של טחינה גולמית ושל רוטב רימונים, בערך ביחס של 2:1 לטובת הטחינה. מגישים מיד. בתיאבון!

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של תוספות




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים