כ בחשון  / יום שלישי 26 אוקטובר 2021 | פרשת השבוע: חיי שרה
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
סלטים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםסלטיםמתכון סלט פסטה וירקות טריים קליל ומושלם
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מתכון סלט פסטה וירקות טריים קליל ומושלם    

מתכון סלט פסטה וירקות טריים קליל ומושלם



סלט פסטה וירקות טריים: לא זורקים את הפסטה שנשארה! תוספת של ירקות, כמות נדיבה של עשבים ושום שמעניקים עוקצנות מיוחדת יש לכם סלט מושלם!

 



זמן הכנה: 15 דקות | דרגת קושי: קל | צמחוני / פרווה / בשרי

 

לא צריך לזרוק את הפסטה העודפת שנשארה מהצהריים או מארוחת הערב של אתמול. אדרבא, זוהי הזדמנות פז להכין סלט פסטה. על הפסטה שנשארה מטפטפים מעט שמן זית, שלא תדבק, ומאחסנים בכלי סגור עד להכנת הסלט.

 

לסלטי פסטה הכי מתאימה פסטה קצרה (פרפרים, פוסילי, קונכיות וכדומה), אבל בצוק העיתים אפשר להשתמש בכל פסטה – אם כי במקרה שמדובר בספגטי עדיף לחתוך אותו למקטעים של 4-5 ס"מ.

 

בניגוד לסלטי פסטה אחרים, בהם משתמשים בדרך כלל בירקות קלויים, גבינות, או מוצרים משומרים (זיתים, טונה, עגבניות מיובשות וכו'), בסלט הזה הדגש הוא על ירקות טריים ועשבי תבלין. זה הופך אותו לקליל, רענן ומעט יותר פריך, וגם למהיר הכנה (15 דקות זה בהגזמה).

 

הגרסה הבסיסית שנציג כאן היא צמחונית, אבל אפשר להוסיף לתיבול גם רצועות חזה אווז מעושן או נקניק (אם מדובר בארוחה בשרית) או אנשובי. כל אחת מהתוספות האלו תשדרג אותו, אבל גם בלעדיהן מדובר בסלט טעים מאוד. הכמות הגדולה של העשבים והשום מעניקה עוקצנות מסוימת, וכדאי לא לקמץ בנ"ל וגם להמליח טיפ-טיפה יותר מהרגיל.

 

המצרכים

2 כוסות פסטה שנשארה מאתמול

5-6 עלי חסה עגולה

20 עגבניות שרי

2 מלפפונים (או 6 מלפפוני בייבי)

1 כוס פלפלים חתוכים לרצועות דקות (אדומים, כתומים, צהובים. אפשר להגניב גם מעט פלפל חריף אדום או ירוק)

חופן או שניים עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית חומץ

1-1.5 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

פלפל

מלח

 

אופציונלי: 4-5 כפות חזה אווז מעושן / נקניק אחר חתוך לרצועות או 2 כפות פילה אנשובי קצוץ

 

 

אופן ההכנה

 

1. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. חותכים לריבועים או רצועות את החסה העגולה ומוסיפים. חותכים לטבעות ומוסיפים גם את המלפפונים. אם עגבניות השרי ממש קטנות מוסיפים אותן כפי שהן. אם הן גדולות יותר חוצים אותן לאורך.

 

2. מסננים את הפלפלים הקצוצים ועשבי התיבול משאריות נוזלים ומוסיפים. מוסיפים את הלימון, החומץ, השום, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של סלטים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים