כו באב  / יום רביעי 04 אוגוסט 2021 | פרשת השבוע: ראה
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מרקים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמרקיםמרק ירקות חורפי מושלם
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מרק ירקות חורפי מושלם    

מרק ירקות חורפי מושלם



מתכון למרק ירקות טעים, בריא ופשוט להכנה שתמיד מצליח של שוקי גלילי. ותזכרו, שום טיפה לא תישאר בצלחת! מתאים גם לקוסקוס.

 



31612מרק הירקות הזה הוא טעים מאוד, בריא מאוד, פשוט מאוד להכנה ותמיד מצליח (בטח אחרי שמכינים אותו פעם-פעמיים). הירקות נחתכים לחתיכות גדולות, ובסיום הבישול הם רכים ונימוחים ומוגשים עם כל מנה, וכל אחד מקבל מה שהוא אוהב: גזר, בצל, קישוא, דלעת או קצת מהכל.

 

הוא מתאים במיוחד לערב חורפי ואפשר לאכול ממנו עוד מנה ועוד אחת בלי שנמאס, עם אטריות או שקדי מרק או כפי שהוא. אפשר גם להשתמש בו כמרק לקוסקוס – פשוט מוסיפים כוס או שתיים של גרגרי חומוס קפואים, ואפשר גם כפית שטוחה של פפריקה.

 

כמו שאפשר לראות בתמונה, המרק הזה גם נראה נהדר, ואפשר לסנן אותו ולהגיש כמרק צח (ילדים לעיתים קרובות יעדיפו אותו כך).

 

המצרכים

לסיר 4.5 ליטר, 6-8 מנות

 

בצל גדול + 3 בצלים קטנים

3 גזרים

ראש סלרי גדול (או שניים קטנים)

שורש פטרוזיליה

דלורית אחת

2 קישואים

בטטה בינונית

בערך 1 כוס דלעת

10-15 ענפי פטרוזיליה

5-10 גבעולי שמיר

2 שיני שום

2 כפיות מרק בטעם עוף

1.5 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה

 

1. קולפים ומנקים את הבצלים. קוצצים את הבצל הגדול ומאדים בסיר בכמה כפות שמן, עם הבצלים הקטנים (אותם מוסיפים בשלמותם), עד שיתחיל להזהיב. בינתיים קולפים את הגזרים, חותכים כל אחד מהם ל-3-4 גלילים ומוסיפים לסיר. בין לבין, מערבבים את תוכן הסיר בכף עץ. אם יש צורך מוסיפים מעט מים (רבע-שליש כוס).

 

2. מנקים היטב את ראש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, חותכים לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומניחים להם להתאדות עם שאר הירקות במשך כמה דקות. מוסיפים עוד קצת מים לסיר, וכן את המלח והפלפל.

 

3. מנקים, חותכים ומוסיפים את הדלורית, ולאחר מכן את הקישואים (בפרוסות בעובי 2 ס"מ לפחות), את הבטטה ולבסוף את הדלעת שאותה אפשר לחתוך לחתיכות קצת יותר גדולות.

 

4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ-4 ס"מ משפת הסיר. מערבבים את אבקת המרק בכוס מים חמים ומוסיפים. מניחים את הפטרוזיליה והשמיר מעל לכל (לא צריך לחתוך אותם – משאירים כצרור, שעם סיום הבישול אפשר יהיה להוציא בקלות). פורסים את שיני השום ומוסיפים.

 

5. מבשלים כשעה על להבה בינונית. טועמים ומתקנים תיבול. אם אתם רוצים טעם עמוק יותר אפשר להקטין את להבת הכיריים ולבשל על אש קטנה עוד 15-30 דקות.

 

שדרוגים ותוספות

 

המרק הזה לא כולל תפוחי אדמה, שבבישול ארוך נוטים להתפרק ומעניקים חמיצות קלה למרק. אם אתם בכל זאת רוצים תפוחי אדמה, הוסיפו אותם בחתיכות גדולות לשליש האחרון של הבישול.

 

אם אתם אוהבים את טעם הסלרי אפשר להוסיף עוד ראש סלרי ואפילו שניים, ו/או עלי וגבעולי סלרי.

 

אם אתם רוצים לוותר לגמרי על אבקת המרק התחילו בהכנת ציר: אדו בשמן כמה דקות את הבצל (אפשר להוסיף גם כרישה), הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה. לאחר מכן הוסיפו כמה כוסות מים ואת השום (שיניים שלמות), הפטרוזיליה, השמיר, הפלפל והמלח, ובשלו על אש קטנה כשעה. 

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מרקים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  1 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  אבקת מרק עוף....
פסיה09/12/2017 08:12:35
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים