בראוניז כדורי שוקולד ללא אפייה

קינוח הילדות האהוב עלינו הוא ללא ספק כדורי שוקולד טעימים. קרן אגם עם מתכון בראוניז כדורי שוקולד טעימים, קלים ובלי תנור!

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 29.06.23

קינוח הילדות האהוב הוא כדורי שוקולד, אז במקום להתלכלך וללכלך את כל המטבח, מכינים תערובת כדורי שוקולד, משטחים בתבנית ומצננים במקרר. והופה, יש לכם כדורי שוקולד ללא אפייה, מהירי הכנה וסופר טעימים שהכי כיף לאכול ישירות מהמקרר.

 

 

מצרכים:

 

לתבנית 20*20 ס”מ

400 גרם ביסקוויטים

150 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

3/4 כוס חלב

4 כפות סוכר לבן

50 גרם חמאה

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

125 מ”ל שמנת מתוקה

 

 

אופן ההכנה:

 

מרפדים את תבנית הבראוניז בנייר אפייה.

 

מניחים בקרעה חסינת חום את השוקולד, השמנת המתוקה, הסוכר, החלב והחמאה.

 

מכניסים את הקערה למיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים.

 

מוציאים את הקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

 

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורי עוגיות גסים.

 

שופכים את הביסקוויטים לקערת השוקולד ומערבבים היטב, עד שכל הביסקוויטים מטמיעים בתערובת השוקולד.

 

יוצקים את תערובת הביסקוויטים לתבנית ומהדקים היטב.

 

מכניסים למקרר לשש שעות לפחות.

 

לציפוי:

 

מחממים בקערה חסינת חום במיקרוגל את השמנת המתוק עד לסף רתיחה, מוציאים ומוסיפים פנימה קוביות שוקולד מריר.

 

ממתינים כדקה ואז מערבבים היטב.

 

מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים עליה את הציפוי.

 

מיישרים את פני הציפוי בעזרת פלטה או גב כף.

 

מחזירים את התבנית לקירור לשעתיים נוספות לפני שחותכים.

 

מוציאים את תבנית הבראוניז מהמקרר, ומחלצים על גבי קרש או משטח גדול, חותכים את הבראוניז לריבועים.

 

הבראוניז נשמרים היטב במקרר עד כחמישה ימים כשהם בכלי אטום.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה