כנפיים צלויות במייפל וסויה

מתכון פשוט וקל להכנה, שלא דורש הרבה עבודה ומלכלך מעט מאד כלים. כנפי העוף מתקבלות שחומות, עסיסיות, עם טעם נהדר וריח שקשה לעמוד בפניו.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 26.12.21

כנפיים צלויות במייפל וסויה

זמן הכנה: שעה ורבע | רמת הקושי: קל | בשרי

שוקי גלילי

 

מתכון פשוט וקל להכנה, שלא דורש הרבה עבודה ומלכלך מעט מאד כלים. כנפי העוף מתקבלות שחומות, עסיסיות, עם טעם נהדר וריח שקשה לעמוד בפניו.

 

אם עוד לא התאהבתם בכנפי עוף-חצויות (חתוכות לשניים, רצוי ע"י הקצב), אז המתכון הזה כנראה יסגור את הפינה הזו. החיבור הפשוט בין טעמי העוף, המייפל והסויה (וגם המון שום) הופך בתנור לחגיגה של טעמים וריחות.

 

הכנפיים מושרות במרינדה, נאפות בחום בינוני ואז מושחמות כמה דקות בגריל. הן מתקבלות עסיסיות במיוחד, שחומות, ובעלות טעמים מודגשים (המתיקות מתאזנת במהלך האפייה). מגישים אותן מעט עם בורגול או קוסקוס, שיספגו את עודפי הרוטב ויהפכו אותן למנה משביעה ומספקת מאד.

 

כמובן, חשוב להשתמש בכנפיים באיכות טובה, בראש ובראשונה כנפי עוף טריות ואיכותיות. זה אחד מחלקי העוף הזולים, אז מותר להשקיע.

 

רטבי מייפל וסויה שונים מגיעים ברמות שונות של סמיכות. אם אתם משתמשים בסוגים סמיכים יחסית, הוסיפו מעט מים כדי לדלל – אנחנו רוצים הפעם שהמרינדה לא תהיה מאד סמיכה.

 

הכמויות מתאימות בדיוק לתבנית 32×22 ס"מ חד-פעמית. אם מכינים כמנה עיקרית אז כדאי להכפיל כמויות ולהשתמש בשתי תבניות (שיספיקו ל-4-6 מנות).

 

 

המצרכים

  • 700 גרם כנפי עוף חצויות לשניים
  • רבע כוס סירופ מייפל (בערך 60 גרם)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

 

להגשה:

 

  • בורגול, קוסקוס (או אפילו אורז או פתיתים)
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס

 

אופן ההכנה

 

א. בקערת ערבוב מערבבים את כל החומרים חוץ מהכנפיים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הכנפים, ומערבבים עד שיתכסו במרינדה. מכנסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם ללילה).

ב. מערבבים שוב את תוכן קערת הערבוב. מסדרים את הכנפיים בתבנית חד-פעמית ושופכים מעל את שאריות המרינדה.

ג. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אחרי 10 דקות מקטינים ל-180 מעלות ואופים חצי שעה. באמצע האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הכנפיים אחת אחת ומחזירים. בסיום, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים כמה דקות עד שמתחילה השחמה.    

מגישים במנות אישיות – כמה כפות של בורגול או קוסקוס, עם מעט רוטב מהתבנית ו-5-7 חלקי כנפיים, וקצת פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל. עודדו את הסועדים לאכול בידיים – זו הדרך היחידה.