מזט סלק ויוגורט

מנה ראשונה קלילה, פשוטה להכנה. ולא פחות חשוב, טעימה, צבעונית ובריאה. מזט סלק ויוגורט של שוקי גלילי, או קרפצ'יו סלק. אם תרצו אפשר גם טחינה או שמנת. טעים בכל מצב!

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 29.06.23

הסלק הוא אחד הירקות הבריאים ביותר ובעלי הצבע היפה ביותר, אך רבים נרתעים ממנו ומטעמו האדמתי. רוב המתכונים המבוססים עליו מטשטשים את טעמו ואת צבעו, וחבל – כי בהכנה נכונה ובתיבול נכון מתקבלים מעדנים יפהפיים, כמו המנה שלפנינו.

 

מדובר במנה ראשונה, קלילה ופשוטה יחסית להכנה. לכתחילה, היא הייתה צריכה להיקרא “קרפצ’יו סלק”, אלא שהשם הזה כבר תפוס על ידי מתכון פופולרי שכולל בדרך כלל גם אגוזי מלך וגבינה (בולגרית או רוקפור). הנ”ל מיותרים במתכון הזה, ואם אתם מעדיפים אפשר גם לוותר על היוגורט כדי להפוך אותו לפרווה וטבעוני.

 

היוגורט משתלב יפה גם בצבע וגם בטעם, ומרכך מעט את ה”עוקצנות” של המנה. הצבעים שמתקבלים יפים כל כך שאפילו ילדים משתכנעים לטעום. אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה, כדי להפוך את המנה עדינה יותר, או בטחינה כדי לשלב בארוחה בשרית או לפנק את הטבעונים במשפחה.

 

שימו לב! זמן ההכנה שצוין בכותרת לא כולל את משך הבישול וקירור הסלקים ואת זמן ההשריה במרינדה.

 

המצרכים
כמויות ל-4 סועדים

 

2 סלקים קטנים, קשים ויפים (בגודל של קלמנטינה או פחות)

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית חומץ

1/2 שן שום כתושה

קורט או שניים מלח

3 כפות יוגורט

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

 

1. שוטפים ומקרצפים היטב את הסלקים בקליפתם עד שיהיו נקיים (יש יתרון לסלקים טריים וקשים שהקליפה שלהם חלקה ויפה מלכתחילה). קוצצים את הגבעול סמוך לגוף הסלק ונזהרים לא לפצוע את הקליפה.

 

2. מבשלים את הסלקים במים מומלחים קלות עד לריכוך (15-20 דקות, בהתאם לגודל הסלקים ולהבת הכיריים). ניתן לבדוק בזהירות באמצעות נעיצת קיסם עץ בנקודת החיתוך של הגבעול – הוא אמור להיכנס לסלק בקלות.

 

3. קולפים את הסלקים בעזרת קולפן (כדאי להשתמש בכפפות). את המיץ שניגר על קרש החיתוך אוספים לצלוחית כדי להשתמש בהמשך.

 

4. יוצרים מרינדה: מערבבים את מיץ הלימון, החומץ, השום הכתוש והמלח, בקערה או צלחת עמוקה.

 

5. פורסים את הסלקים לפרוסות דקות (כ-2 מ”מ) ומכניסים למרינדה ל-10-15 דקות. מסננים.

 

6. מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה. שופכים מעל את היוגורט ומטפטפים מעל ומסביב את שאריות מיץ הסלק, מעט מהמרינדה ו-3 כפות שמן זית. מקשטים בענפי טימין או בצרור פטרוזיליה קטן ומגישים.

 

 

סלק מבושל וקלוף, רגע לפני החיתוך

 

 

מזט הסלק, בגרסת הפרווה הטבעונית

 

 

המזט בגרסה עם היוגורט

 

בתיאבון!

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה