מרק אפונה ובטטה צהובה – חגיגי ומפתיע

אם ביקשתם מרק חגיגי, כזה שיפתיע את האורחים ואפילו אתכם, אתם מוזמנים לנסות את מתכו מרק האפונה הצהובה והבטטה המיוחד של אורי שביט!

2 דק' קריאה

אורי שביט

פורסם בתאריך 16.03.21

מחדשים את שולחן החג או השבת עם מרק משובח ומלא טעמים, שאף פעם לא יימאס לכם להכין!

 

ארוחה רבת משתתפים, במיוחד בערב החג או בערב שבת, מתחילה במרק מהביל, מלא טעמים ומרכיבים, כזה שמרפד את הבטן ומכין אותה לשאר המנות שיגיעו בעקבותיו. בכל פעם שאני מזמינה אורחים לארוחה כזו אני מתלבטת אם ללכת על המוכר והידוע, או שהגיעה השעה לרענן את מגוון המנות ולהפתיע את האורחים עם מרק מעניין וטעים שעוד לא פגשו בו. בדרך כלל הצד המפתיע שבי מתגבר ואני מפשילה שרוולים וממציאה מתכון שעדיין לא הכנתי, בדיוק כמו שנולד המתכון הבא.

 

מדובר במרק מושלם למשימה, ראשית בגלל שמככב בו חומר גלם קצת פחות מוכר בשם אפונה צהובה. היא דומה מאד לאחותה, האפונה הירוקה היבשה, אבל טעמה עדין יותר ומתקתק והיא מתבשלת במהירות, ללא השריה מוקדמת ומתרככת בקלות. לאפונה הנפלאה הזו, שאפשר להכין ממנה גם קציצות וממרחים, שידכתי בטטות והתוצאה שמתקבלת בסיום היא מרק סמיך ועשיר שפשוט אי אפשר להפסיק ללגום. בגלל המתיקות שלו והצבע המושך, גם ילדים ואפילו פעוטות אוהבים אותו מאוד. כדי לאזן את המתיקות, מומלץ להגיש עם מעט מיץ לימון טרי וצלפים, למי שאוהב.

 

מרק אפונה צהובה ובטטה

 

חומרים ל-6 מנות

 

800 גרם אפונה צהובה, שטופה
800 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים לבנים, קצוצים גס
6 שיני שום, פרוסות גס
6-8 עלי מרווה טריים
1 כפית כורכום
1-2 כפיות הל טחון (לא חובה)
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל גרוס
2 ליטר מים
שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ אורז (לא חובה)

 

אפשרויות להגשה:

1 חבילה (300 גרם) טופו מוצק, חתוך לקוביות קטנות
2-3 כפות רוטב סויה (רצוי בהיר)
מיץ מלימון אחד
קרוטונים
צלפים

 

 

אופן ההכנה:

 

1. אם רוצים להגיש עם טופו מניחים את הקוביות בקערית, יוצקים עליהן רוטב סויה ומעט שמן זית ומערבבים היטב. מניחים בצד.

 

2. יוצקים שמן זית לסיר גדול ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל, השום, המרווה והכורכום במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים.

 

3. מוסיפים את האפונה והבטטה, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים הל, מלח ופלפל ומערבבים.

 

4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות, עד שהאפונה מתרככת לחלוטין.

 

5. מוסיפים חומץ (לא חובה) וטוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם גס או חלק, לפי מה שאוהבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.

 

6. מטגנים את הטופו: מחממים מחבת מעל להבה גדולה ומוסיפים את קוביות הטופו עם הנוזלים. מערבבים ומטגנים מכל הכיוונים, עד שהקוביות שחומות.

 

7. מחלקים את המרק לקעריות הגשה, סוחטים מעט מיץ לימון מעל כל קערה ומוסיפים טופו מטוגן, קרוטונים או צלפים.

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה