סלט ירקות וגבינת חלומי מטוגנת

מתכון לסלט ירקות וגבינת חלומי מטוגנת של שוקי גלילי, קל וכל כך טעים עד שלא תרצו להפסיק לאכול. פתרון מצוין לארוחת בוקר או ערב או כתוספת שתשדרג לכם את הארוחה.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 16.03.21

קבלו: סלט פשוט, קל להכנה, וטעים כל כך שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו, אפילו שחורף בחוץ. מדובר בפתרון מצוין לארוחת בוקר או ערב, כתוספת או מנה עיקרית

 

עם כל הכבוד למרקים, פשטידות, ממולאים ותבשילים אחרים שמצליחים להגניב ירקות לצלחת של בני המשפחה בחורף – מדי פעם כדאי לאכול גם ירקות טריים. כלומר סלט.

 

המשימה פחות מסובכת ממה שאפשר לחשוב. לפעמים מספיק להוסיף לסלט (או בעצם להניח מעליו) מרכיב חם כלשהו – פלפלים שנקלו בגריל זה עתה, מעט בצל מטוגן, טוסטונים עם גבינה מומסת, אגוזים שנקלו על מחבת. זה, כמובן, בנוסף להכנת הסלט מירקות בטמפרטורת החדר במקום כאלה שיצאו הרגע מהמקרר.

 

 

במתכון שלפניכם המרכיב החם הוא גבינת חלומי שטוגנה בשמן זית. בניגוד לרוב הגבינות הקשות, החלומי לא נמסה כליל בחום, ולכן מתאימה לטיגון – שהופך אותה למעדן שאין לעמוד בפניו.

 

את הגבינה המטוגנת נשדך עם ירקות טריים ופריכים של חורף ורוטב ויניגרט פשוט, שילוב נהדר שקשה להפסיק לאכול ממנו.

 

המצרכים

 

ל-4-6 סועדים

 

לסלט:

200 גרם גבינת חלומי

200 גרם חסה (אפשר לגוון ולשלב: חסה רגילה, אייסברג, סלנובה, עלי בייבי, תרד)

2-3 עגבניות גדולות (ואדומות! אפשר להחליף בעגבניות שרי)

4 מלפפונים

4 צנוניות

אופציונלי: 5-7 אגוזי מלך קצוצים, גזר מגורד גס

 

לויניגרט:

1 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון טרי

2 כפות חרדל

כף גדושה דבש

1 שן שום כתושה

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

 

1. שוטפים ומייבשים היטב את החסה והעלים. את העלים הגדולים קורעים בידיים ואת הקטנים אפשר להשאיר שלמים. חותכים לקוביות גדולות ומוסיפים את העגבניות והמלפפונים. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות או פלחים ומוסיפים.

 

 

2. מכינים את הוויניגרט: שמים את המצרכים בצנצנת נקייה ומנערים היטב עד שהחומרים מתערבבים ומתקבל רוטב הומוגני. לפני השימוש מנערים שוב.

 

 

3. מוסיפים כשני שלישים מהרוטב לסלט ומערבבים (את הרוטב שנשאר מגישים לשולחן, כדי שמי שירצה יוכל להוסיף). מעבירים לקערת הגשה או צלחות אישיות.

 

 

4. ממש לפני ההגשה, כשכל השאר מוכן: חותכים את הגבינה לפרוסות בעובי של 8-10 מ"מ ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד להזהבה יפה. מפזרים על הסלט ומגישים מיד, כשהגבינה עדיין חמה.

 

 

ובתיאבון!!!

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. הילה

כ"ה שבט התשפ"ב

1/27/2022

יפה

2. הילה

כ"ה שבט התשפ"ב

1/27/2022

נראה אחלה

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה