סלט פסטה בעגבניות ובייבי מוצרלה

סלט פסטה קייצי בסגנון איטלקי-יווני, עם עגבניות טריות ועסיסיות, זיתי קלמטה, צנוברים וכדורי בייבי מוצרלה שסופגים את טעמי הרוטב הפשוט.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.07.21

סלט פסטה קייצי בסגנון איטלקי-יווני, עם עגבניות טריות ועסיסיות, זיתי קלמטה, צנוברים וכדורי בייבי מוצרלה שסופגים את טעמי הרוטב הפשוט. מתאים כמנה עיקרית לא-כבדה ביום חם.

 

החיבור בין עגבניות טריות, מוצרלה ובזיליקום מככב בהרבה מנות איטלקיות, בראשן סלט קפרזה שמוגש כמנת פתיחה ברחבי איטליה.

 

מלבד הדמיון לצבעי הדגל האיטלקי, המוצרלה הטרייה תורמת מרקם נהדר, סופגת אליה טעמים ומחברת את שאר המרכיבים זה לזה.

 

במנה שלפניכם, ביססנו על הקפרזה סלט פסטה (או בעצם מנת פסטה קרה), טעים, משביע ומהנה למדיי. את התיבול הבסיסי (שמן זית, בלסמי, מלח, בזיליקום) משלימים זיתי קלמטה וצנוברים קלויים, שילוב שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

 

ההכנה פשוטה מאד, מהירה יחסית כי לא צריך לבשל רוטב, והתוצאה היא ארוחה קלה ומזינה שהרבה יותר מתאימה ליום קייצי חם מאשר מנת פסטה חמה. כמובן, אם כבר יש לכם פסטה מבושלת – שאריות מאתמול, או סתם פסטה שבושלה יתר על המידה – אז המאמץ אפילו יותר קטן.

 

לגבי המוצרלה – אפשר להשתמש בכדורי מוצרלה גדולים ולקרוע אותם ביד, אבל הכי כיף להשתמש בכדורים זעירים של "בייבי מוצרלה". פעם זה היה מוצר אקזוטי ויקר – היום אפשר למצוא אותם בהחל מ-12 ש"ח לחבילה של 150 גרם.

 

המצרכים

4-5 מנות

  • 400 גרם פסטה קצרה*
  • 250 גרם עגבניות אדומות ועסיסיות (אפשר שרי)
  • 150 גרם בייבי מוצרלה
  • 150 גרם זיתי קלמטה קטנים מגולענים**
  • 1/2 כוס שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • 25-30 עלי בזיליקום יפים
  • מלח
  • 6-7 כפות צנוברים

 

*המשקל לפני בישול. כדי להמיר למשקל של פסטה מבושלת יש להכפיל ב-2.25. עדיפה פסטה חלולה כמו ריגטוני או קונכיות בגודל בינוני.

**אם מצאתם רק זיתים גדולים חתכו אותם לשניים

 

אופן ההכנה

א. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. אפשר ואף מומלץ שהפסטה תהיה טיפ-טיפה יותר מבושלת מ"אל דנטה". מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.

ב. מוסיפים לקערת הערבוב 3 כפות שמן זית ואת זיתי הקלמטה. מערבבים, ומניחים בצד לקירור.

ג. חותכים את העגבניות לפלחים בגודל ביס (אם מדובר בעגבניות שרי חוצים אותן לשניים).

 

ד. קולים את הצנוברים במחבת לוהטת ללא שמן, עד שהם משחימים מעט.

ה. מחלקים את הפסטה (והזיתים) ומסדרים בצלחות למנות אישיות. מפזרים על המנות את כדורי הבייבי מוצרלה, את פלחי העגבנייה ואת עלי הבזיליקום.

 

יוצקים מעל את שארית שמן הזית, מטפטפים מעט חומץ בלסמי על כל מנה, מפזרים צנוברים קלויים וממליחים קלות. 

מגישים מייד.

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה