סלט פסטה מהיר הכנה

סלט פסטה מהיר הכנה, משביע וטעים, שיכול להשתלב בארוחה חלבית או בשרית או להיות ארוחה מלאה בפני עצמו. בגירסה החלבית מדובר בארוחה משתלמת מבחינה תזונתית.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 12.01.23

סלט פסטה מהיר הכנה

זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | חלבי/טבעוני

סלט פסטה מהיר הכנה, משביע וטעים, שיכול להשתלב בארוחה חלבית או בשרית או להיות ארוחה מלאה בפני עצמו. בגירסה החלבית מדובר בארוחה משתלמת מבחינה תזונתית.

סלטי פסטה, או סלטים עם פסטה, לא נדירים בנוסף הקולינרי הישראלי, אבל כדי ליהנות מסלט פסטה באמת בדרך-כלל תצטרכו להכין אותו בעצמכם, עם מצרכים מאיכות טובה ומלוא תשומת הלב.

טכנית, כן, מדובר במנת פסטה קרה – או מנה שבה הפסטה חמה/חמימה והרוטב קר – וההבדל הברור בהשוואה למנות פסטה חמות הוא שאפשר לאכול את המנה גם כמה שעות אחרי הכנתה (או למחרת) ועדיין ליהנות ממנה. זו גם דרך מקובלת לנצל שאריות פסטה מאתמול, אם הכנתם ממש הרבה.

אבל סלט פסטה – כמו שאפשר להיווכח במתכון שלפניכם – הוא גם הזדמנות לשדך לפסטה טעמים ומרקמים שלעיתים קרובות לא מתחברים. הפריכות והרעננות של הצנוניות והעשבים, מתחברת עם הטעמים העזים של הזיתים, הפלפלים הקלויים, השום והחומץ הבלסמי.

את הפלפלים הקלויים אתם יכולים להכין בעצמכם, או להשתמש בפלפלים קלויים שקניתם במעדנייה או בסופר (אם הם מוחמצים אז עדיף לוותר על הבלסמי).

אם אתם מכינים את הסלט כארוחה, אז הוספת הגבינה תעשיר אותו תזונתית ותהפוך אותו אפילו יותר מספק ומשביע. אבל הוא ממש טעים וכייפי גם בגירסת הפרווה הבסיסית, שבמקרה היא גם טבעונית.

הוא יהיה הכי טעים מייד אחרי ההכנה, כשהפסטה עדיין חמימה. אבל הוא יהיה טעים גם כמה שעות מאוחר יותר, או למחרת, אחרי שתוציאו מהמקרר ותתנו לו להגיע לטמפרטורת החדר.

המצרכים

2-4 מנות

  • 250 גרם פסטה קצרה (הכי טוב קונכיות גדולות)
  • 100 גרם פלפלים קלויים חתוכים לפרוסות קצרות (בערך 4 כפות גדושות)
  • 4-5 צנוניות
  • 20 זיתי קלמטה קטנים מגולענים וחצויים לשניים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות גדושות עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • 3-4 כפות צנוברים
  • אופציונלי: 70 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.

  1. פורסים את הצנוניות לפלחים בעובי של כחצי ס”מ ומוסיפים לקערת הערבוב. מוסיפים את פרוסות הפלפלים הקלויים, הזיתים, העשבים הקצוצים, שיני השום הכתושות והחומץ הבלסמי ומערבבים. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערת הגשה.

  1. אם מכינים את הסלט בגירסה החלבית, מפוררים את גבינת הפטה בידיים לחתיכות גדולות, ומפזרים מעל.

  1. קולים את הצנוברים במחבת לוהטת, ללא שמן, עד שישחימו יפה. מפזרים מעל לסלט. מקשטים בעלים של עשבי תיבול ומגישים.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה