סלט פתוש אביבי

הפתוש הוא ללא ספק אחד הסלטים הטעימים שהומצאו מעולם, ומכיוון שהוא עשוי בעיקר מירקות טריים אז הוא גם אחד הבריאים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 18.05.20

מתכון לסלט פתוש אביבי

זמן הכנה: 25 דקות | רמת קושי: קל | פרווה

 

 

הפתוש הוא ללא ספק אחד הסלטים הטעימים שהומצאו מעולם, ומכיוון שהוא עשוי בעיקר מירקות טריים אז הוא גם אחד הבריאים. סביר שיש לכם בבית את רוב המצרכים, לרבות הפיתות מאתמול שחבל לזרוק.

 

 

הפתוש, מאכל לבנטיני שנפוץ מאד בסוריה ובלבנון, הוא סלט שעשוי מירקות טריים מעורבים בקרעי פיתה קלויה, שפע של עשבי תבלין, שום, לימון ושמן זית. זה סלט עשיר תזונתית ועשיר בטעמים, שיכול להוות ארוחה בפני עצמו או להיות מוגש כמנה ראשונה שתפתח את התיאבון.

 

 

יש לו אינספור מתכונים וגירסאות, שכוללים תוספות שונות, החל מפלפלים (רגילים או חריפים), חסה וצנוניות, דרך עלי זעתר טריים ועד קרעי גבינת צאן וכדורי לאבנה.

 

 

יופיו של הפתוש, מכל מקום, הוא דווקא בכך שהוא יוצא נהדר גם כשמשתמשים במספר קטן של מצרכים, ובלבד שיהיו טריים. אם העגבניות עסיסיות, המלפפונים פריכים והעשבים רעננים, התוצאה תהיה מוצלחת.

 

 

הפיתות, אגב, יכולות להיות טיפה פחות טריות. למעשה, סביר להניח שהמאכל הזה, בדומה לבן דודו האיטלקי, נולד כמאכל עניים שכל מהותו היא "לא לבזבז" – אתם יכולים להשתמש בפיתות מאתמול, שכבר לא מתאימות למילוי או לאכילה כפי שהן אבל אחרי קלייה בתנור יהפכו פריכות וטעימות.

 

 

מה שהכי חשוב לזכור כשמכינים את הפתוש: קרעי הפיתה צריכים לצאת מהקלייה כשהם פריכים ולהישאר במצב הזה עד שהם מגיעים לפה. לכן מערבבים אותם לתוך הסלט ממש לפני ההגשה, ומקפידים לא להשאיר כלום בצלחת…

 

 

המצרכים

 

ל-4-6 מנות

  • 2 פיתות
  • 4 מלפפונים מוצקים
  • 5-6 עגבניות אדומות ויפות
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ גס יחסית
  • אופציונלי: 1/2 פלפל ירוק בהיר ודק, 1/2 פלפל ירוק חריף, כמה עלי חסה יפים
  • 2 חופנים עלי פטרוזיליה וכוסברה
  • 10-15 עלי נענע טריים
  • 3 שיני שום
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור
  • זעתר או סומאק

 

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

 

  1. חוצים כל פיתה על צדה לשני עיגולים, קורעים בידיים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה מעט שמן זית, ממליחים קלות ומתבלים בנדיבות בזעתר או סומאק. מערבבים את תוכן הקערה כך שקרעי הפיתה יתכסו בשמן ובתבלינים. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור עד שקרעי הפיתה יזהיבו ויתחילו להשחים קלות בקצוות (כרבע שעה).

 

  1. חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות בינוניות, ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ. קוצצים גס ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע. קוצצים ומוסיפים את שיני השום. אם יש פלפל ירוק קוצצים אותו ומוסיפים. אם יש פלפל ירוק חריף אפשר לקצוץ או לפרוס דק מאד. עלי חסה קטנים אפשר להוסיף כפי שהם או לקרוע לשניים. בגדולים השתמשו כדי לקשט את קערת ההגשה.

ד. מוסיפים את קרעי הפיתה לירקות בעודם חמים (אך לא לוהטים). מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח (עדיף גס). מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, מעבירים לקערת הגשה ואוכלים מייד.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה