סלט תפוחי אדמה קליל

סלט טעים בתיבול רענן, שיכול לשמש כמנה ראשונה או כתוספת משביעה בארוחה חלבית או בשרית. את הירקות יש לבשל מראש, אבל מרגע שהם מבושלים ההכנה קלה ומהירה, והטעם נהדר.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 12.05.22

סלט תפוחי אדמה קליל

זמן הכנה: 20 דקות (לא כולל בישול) | רמת קושי: קל | פרווה, טבעוני

סלט טעים בתיבול רענן, שיכול לשמש כמנה ראשונה או כתוספת משביעה בארוחה חלבית או בשרית. את הירקות יש לבשל מראש, אבל מרגע שהם מבושלים ההכנה קלה ומהירה, והטעם נהדר.

סלט תפוחי האדמה הקלאסי שכולל ביצים ומיונז, אפונה ומלפפונים חמוצים, אמנם מתחפש לפעמים לתוספת אבל בעצם מדובר בארוחה שלמה. הוא קצת כבד בשביל סלט, זה בטוח, ואם ישנם טבעונים במשפחה הם עלולים להתלונן שהוא לא באמת “סלט”.

סלט תפוחי האדמה שלפניכם מבוסס על פחות מצרכים, הכנתו מהירה (חוץ מבישול הירקות שעליו לא ניתן כמובן לוותר), הוא לא כולל ביצים או מיונז, או יוגורט (התחליף הקל למיונז בהרבה מתכונים). לא רק פרווה אלא גם טבעוני, ויסלחו לנו הטבעונים – הוא מצויין כתוספת למנות בשריות ועוזר לאזן את טעמיהן.

מכיוון שאין מרכיבים שהחום עלול לקלקל, אפשר להשתמש בתפוחי האדמה ובגזרים זמן לא רב אחרי שבושלו, כשהם עוד מעט חמים (כיף במיוחד בחורף). או לחלופין – לבשל ערב קודם ולהכין ממש לפני ארוחת הצהריים. או הבוקר – הוא קל מספיק גם לארוחת בוקר או בראנץ’.

הסוד, כרגיל, הוא להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים.

המצרכים

  • 600 גרם תפוחי אדמה, רצוי קטנים, שבושלו בקליפתם עד לריכוך
  • 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 7-8 מ”מ שבושלו במים מומלחים קלות
  • 1/2 בצל סגול קטן
  • חופן עלי שמיר (תולשים בקווצות קטנות)
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק
  • אופציונלי: מעט פלפל ירוק חריף פרוס דק

לרוטב:

  • 8 כפות שמן זית איכותי
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון גרגרים
  • 1 כפית חומץ
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גדולות יחסית (בערך בנפח שבין אגוז פקאן לאגוז מלך).

  1. חותכים את פרוסות הגזר לקוביות קטנות (לא קטנות מאד) – אפשר לרבעים או לחצאים בהתאם לקוטר הפרוסה.

  1. קוצצים את הבצל הסגול, או פורסים אותו לפרוסות דקיקות. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את חתיכות תפוחי האדמה והגזרים, את הפטרוזיליה ואת רוב השמיר (משאירים קצת בצד לקישוט).

ד. מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב, יוצקים חצי מהכמות מעל לירקות והעשבים ומערבבים בזהירות (לא לפורר את תפוחי האדמה). טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מהרוטב ו/או ממליחים לפי הצורך). בהגשה מטפטפים מעט מהרוטב למעלה ומקשטים בשאריות עלי השמיר.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה