עוגיות אגוזים מושלגות

עוגיות בכלום עבודה והרבה מאוד טעם? כן, יש דבר כזה. עוגיות אגוזים מושלגות במרקם אגוזים גרגירי שיזכיר לכם את FROZEN של קרן אגם כאלה טעימות שיש מצב שתרצו להכפיל כמויות. אז.. LET IT GO

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 15.03.21

יש דבר כזה! עוגיות שמכינים בכלום עבודה, במרקם אגוזים גרגירי, עמוסות באבקת סוכר, והן כל כך טעימות שיש מצב שתרצו להכפיל כמויות!

 

העוגיות המושלמות האלו ממש נראות כאילו יצאו מהסרט FROZEN, מה שילהיב גם את הילדים:)

 

עוגיות אגוזים מושלגות מושלמות, טעימות וקלות להכנה! מתכון מדהים לכ-20 עוגיות.

 

 

מצרכים:

130 גרם חמאה רכה

1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן

2 כוסות (160 גרם) תערובת אגוזים טחונים או קצוצים גס

(אני ערבבתי אגוזי לוז, שקדים וצנוברים)

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

1+1/4 כוסות (175 גרם) קמח לבן רגיל

כפית תמצית/מחית וניל

 

 

לעיטור:

כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

 

3. מוסיפים אגוזים טחונים, קורנפלור, וניל וקמח, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים).

 

4. בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן, ובמשקל 16 גרם.

 

 

5. מניחים את הכדורים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

 

5. אופים כ-12-14 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב קל, אבל נשארות רכות.

 

6. מצננים את העוגיות כ-10-15 דקות ואז טובלים כל עוגייה באבקת סוכר. (אם לא תצננו את העוגיות, אבקת הסוכר תימס עליהן וחבל).

 

שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה