עוגיות תחרה במילוי קרם שוקולד

האורחים צריכים להגיע? מתכון של קרן אגם לעוגיות תחרה במילוי שוקולד טעימות וקלות להכנה. מערבבים הכל בקערה, אופים וזוללים.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 02.11.23

כשאני ממש ממהרת ובא לי להכין משהו שכולם אוהבים, אני מכינה את עוגיות התחרה במילוי השוקולד. הן כל כך קלות להכנה – מערבבים הכל בקערה, אופים בזריזות וזוללים.

את מלית השוקולד ניתן להמיר גם בריבת חלב, והממהרים מאוד יכולים פשוט להשתמש בשוקולד נוטלה או השחר.

בכל מקרה, העוגיות פריכות וקריספיות והן נהדרות גם כך.

מצרכים למתכון (כ-20 עוגיות)

150 גרם חמאה

2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)

כוס ( 200 גרם) סוכר לבן

2/3 כוס (95 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כפית מלח

1/4 כוס (60 גרם) סירופ מייפל

1/4 כוס (60 מ”ל) חלב

1 כפית מחית/תמצית וניל

לשוקולד

100 גרם שוקולד חלב/מריר (על פי הטעם)

100 מ”ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה חסינת חום ממיסים חמאה במיקרוגל בפולסים קצרים.

3. מוסיפים שיבולת שועל, סוכר, מלח, חלב, קמח, וניל וסירופ מייפל ומערבבים היטב.

4. מעבירים תלוליות מלית בגודל כף שטוחה לתבנית ושומרים על מרווחים ביניהם, העוגיות מתרחבות ממש במהלך האפייה לכן חשוב לשמור על רווחים.

5. אופים כ-8-9 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

6. מצננים על גבי רשת צינון.

למילוי שוקולד

1. בקערה חסינת חום במיקרוגל מחממים שוקולד ושמנת מתוקה.

2. מוציאים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

3. כשהעוגיות מצטננות, מניחים תלולית ממרח שוקולד על החלק הפנימי של אחת מהן וסוגרים עם השנייה.

4. ממשיכים כך עם כל העוגיות.

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה