עוגת לימון ושוקולד צ’יפס

אין כמו עוגת לימון ושוקולד צ'יפס קלה להכנה ומאוד טעימה, כזו שתשאיר לכם טעם של עוד עם תזכורת מתוקה לשילוב המיוחד של הלימון והשוקולד.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 28.09.23

אז איך מחברים לימון ושוקולד? פשוט מאוד, עם עוגה מדהימה וטעימה, קלה להכנה ומאוד מרעננת, עם טעם מיוחד של שילוב הלימון והשוקולד צ’יפס שמשאירים לנו זיכרונות מתוקים מהמטבח!

עוגה לגודל תבנית אינגליש קייק

חומרים לעוגה :

2 ביצים גודל L

3/4 כוס (180 מ”ל) שמן

כוס (200 גר’) סוכר לבן

כוס וחצי  (210 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 מיכל (100 מ”ל) יוגורט

כפית גדושה אבקת אפייה

קליפת לימון מגורדת מלימון בינוני שלם

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

כף קמח

לעיטור:

כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. משמנים תבנית אפיה ומחממים תנור ל 170 מעלות.

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, למשך כשלוש דק עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

3. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

4. מוסיפים יוגורט, לימון, קמח ואבקת אפיה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

5. בינתיים, מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם כף קמח, זה ימנע מהשוקולד לרדת לתחתית העוגה במהלך האפייה, ומערבבים מעט.

6. מעבירים לתבנית ומיישרים.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

8. מוציאים מהתנור, ומעטרים באבקת סוכר.

העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.

לגרסת הפרווה – ממירים את היוגורט בחלב סויה או בקרם קוקוס.

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה