עוגת לימון משמש ויוגורט

עוגת לימון משמש ויוגורט: קרן אגם עם מתכון לעוגה טעימה, אחד השילובים המעניינים שעולם האפייה מציע לנו, במיוחד כשהפרי בהא הידיעה של הקיץ מככב בה. קינוח מושלם!

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 15.03.21

הקיץ כבר כאן וזה בדיוק הזמן להכין את אחת העוגות האהובות עלי – עוגת לימון משמש ויוגורט, אחד השילובים המוצלחים שעולם האפייה מציע לנו. אז תיהנו לכם ממתכון של עוגה טעימה ומדהימה במיוחד עם הפרי שהכי מאפיין את הקיץ – המשמש.

 

 

מצרכים:

 

תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

 

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

גביע יוגורט

100 גרם חמאה רכה

1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קנולה

גרידת לימון מלימון בינוני שלם

1.5 כוסות (210 גרם)  קמח תופח (או קמח רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה)

כפית תמצית/מחית וניל

 

למשמשים:

 

4-5 משמשים מגולענים חצויים לקוביות קטנות

6 משמשים חצויים

2 כפות סוכר חום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

 

3. מוסיפים חמאה רכה, שמן ויוגורט וממשיכים להקציף.

 

4. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון.

 

5. מורידים את המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה, מערבבים מעט, מוסיפים את קוביות המשמשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

 

6. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלאה או גב כף.

 

7. מניחים את חצאי המשמשים על תערובת העוגה, מפזרים סוכר חום ואופים כ-40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה