עוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים

עוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים – עוגה בחושה מושלמת לאירוח או קינוח שחותם את הארוחה במתיקות מיוחדת. רכה, טעימה ולגמרי פרווה. המתכון של קרן אגם.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 06.10.22

בשוק יש פירות נהדרים, ואני כל כך אוהבת לשלב אותם בתוך עוגות בחושות.

הפעם, הכנתי עוגת סולת קוקוס תפוז קלאסית והוספתי לה פירורי קראמבל דובדבנים. היא רכה וכל כך טעימה שלא יכולנו להפסיק ליישר אותה, והיא לגמרי פרווה.

תבנית קפיץ בקוטר 22 ס”מ

לעוגה:

4 ביצים גדולות

כוס ( 200 גרם סוכר לבן)

2/3 (130 גרם) כוס שמן קנולה

כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים

1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון

כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (100 גרם) סולת

שקית אבקת אפייה

1 כפית מחית/תמצית וניל

לפירורי קראמבל:

3/4 כוס קמח לבן רגיל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (50 גרם) שמן קנולה

10 דובדבנים מגולענים

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב תבנית קפיץ עגולה בקוטר 22 ס”מ.

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה במשך 4-5 דקות.

3. מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.

4. מוסיפים תמצית/מחית וניל, קמח, סולת, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

לקראמבל:

5. מערבבים קמח וסוכר חום בקערה, מוסיפים שמן ובעזרת הידיים מערבבים מעט ליצירת פירורים.

6. מעבירים את מלית העוגה לתבנית, מסדרים מעליה את פירורי הקראמבל, ומעליהם מניחים את הדובדבנים.

7. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה