עוגת שוקולד דבש חגיגית לראש השנה

עוגת שוקולד דבש חגיגית לראש השנה: היא רכה, עסיסית ולא תרצו להפסיק ליישר אותה. והיא גם עוגת שוקולד דבש חגיגית מושלמת לראש השנה. קרן אגם עם מתכון קל ומיוחד!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 22.09.19

היא רכה, עסיסית ולא תרצו להפסיק לישר אותה. והיא גם, ובעיקר, עוגת שוקולד דבש חגיגית מושלמת לחג, כזו שתגרום לכם לשמוע הרבה מאוד "וואוו!" של האורחים.

 

 

מצרכים:

 

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

4 ביצים גודל L

1/3 כוס (120 גרם) דבש

כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר דמררה

1/2 כוס (25 גרם) קקאו

1+3/4 כוסות (245 גרם) קמח תופח מאליו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

3/4 כוס 0180 מ״ל) חלב

 

לציפוי השוקולד:

 

250 גרם שוקולד מריר

כוס שמנת מתוקה

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 עלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ.

 

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

 

מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף.

 

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב, קקאו, קמח, אבקת וסודה לשתיה.

 

במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, נזהרים מחימום יתר כדי לא לשרוף את השוקולד.

 

מוציאים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

 

 

מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת העוגה במיקסר.

 

מעבירים לתבנית, ואופים ב-170 מעלות כ-40-45 דקות.

 

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:

 

במיקרוגל בקערה חסינת חום מחממים עד לרתיחה שמנת מתוקה.

 

מוציאים, שוברים פנימה קוביות שוקולד מריר ומניחים לשתיים שלוש דקות.

 

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט.

 

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מעבירים סכין בשוליים, מצנים מעט והופכים על גבי צלחת הגשה.

 

מקשטים בציפוי השוקולד, ואם רוצים מפזרים מעט סוכריות מלמעלה.

 

העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

 

בתיאבון.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה