פשטידת קישואים וגבינות

פשטידת קישואים חמה ומפנקת, מלאה בטעמים, משביעה ולא כבדה. הכמות המאוזנת של הגבינות וטיפול טוב בקישואים ובבצל, הופכים אותה לפשטידה מנצחת.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 15.02.24

פשטידת קישואים וגבינות

זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: בינוני | חלבי

פשטידת קישואים חמה ומפנקת, מלאה בטעמים, משביעה ולא כבדה. הכמות המאוזנת של הגבינות וטיפול טוב בקישואים ובבצל, הופכים אותה לפשטידה מנצחת.

קישואים אוהבים מזג אוויר קריר במקצת (לא פחות מ-18 מעלות), ולכן לאורך הסתיו אפשר למצוא על המדפים קישואים גדולים, יפים ומלאי טעם. ובשעות הערב, בעונה הזו בדיוק, פשטידה חמה היא פינוק מיוחד.

הפשטידה שלפניכם היא בדיוק כזו: חמה ומפנקת, עם מרקם מצוין והרבה טעם. בדרך-כלל לא צריך לקנות את כל הגבינות במיוחד אלא אפשר להסתמך – חלקית לפחות – על שאריות שיש במקרר, רגע לפני שפג תוקפן. כן כדאי לשים לב לכך שהיחס בין גבינות רכות וקשות נשמר ולזכור שבקוטג’ יש קצת יותר נוזלים מבגבינה כחושה.

השלב של סחיטת הנוזלים מהקישואים המגורדים חשוב, כי אנחנו לא רוצים שהתערובת תהיה רטובה מדי. כמו כן, כשמוציאים את הפשטידה מהתנור חשוב לתת לה את הזמן שלה, כך שתוכל להתייצב ותהיה נוחה לחיתוך.

הכי טוב ללוות את הפשטידה הזו בסלט עסיסי של עגבניות טריות ועשבים, עם הרבה לימון. אפשר גם להוסיף כף של שמנת חמוצה (או סתם גבינה) לכל מנת פשטידה חמה.

המצרכים

לתבנית 30×20 ס”מ

  • 1 ק”ג קישואים יפים עם קליפה שלמה
  • 3 בצלים בינוניים
  • 180 גרם קמח תופח
  • 150 גרם גבינה כחושה ו/או קוטג’, טבורוג, ריקוטה וכד’
  • 150 גרם גבינה צהובה (אפשר להחליף חלק בפרמזן, פיקורינו, קשקבל)
  • 150 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 5 ביצים
  • 1 כפית מלח מחוקה
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים על אש קטנה-בינונית במחבת גדולה או בסיר שטוח, עד שיזהיבו יפה ויתחילו להשחים. מוסיפים 3-4 כפות מים, מערבבים ומניחים למים להתאדות ולבצל להתרכך.

  1. בינתיים, מסירים את קצוות הקישואים ומקרצפים אותם יפה עם מים וסבון. שוטפים היטב ומייבשים. מגרדים בפומפיה גסה ואז סוחטים היטב בידיים כך שכמעט ולא יישארו נוזלים.

  1. מגרדים בפומפיה את הגבינות. מערבבים עם הקישואים והבצלים המטוגנים, טורפים ומוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור, ומתחילים לערבב תוך הוספה של הקמח התופח בהדרגה.

  1. מפעילים את התנור על 180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה, יוצקים למרכזה את התערובת ומשטחים כלפי השוליים כך שפניה יהיו אחידים.  

מכניסים למדף התחתון של התנור ואופים כשעה. בסיום, הפשטידה צריכה להיות זהובה ותפוחה. נותנים לה כ-20 דקות להתקרר ולהתייצב לפני שחותכים.

כשמחממים כדאי להתחיל עם נייר אלומיניום ולהוריד אותו לקראת הסוף.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה