עוגת בננה ופרג

מתכון מדהים לעוגת בננה ופרג של קרן אגם היוצר חיבור בין שתי אהבות מיוחדות לעוגה אחת עם טעם אלוקי. והיא טעימה עוד יותר אם תשאירו אותה יום אחד במקרר.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 10.11.22

העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים פרג ואלה שלא, ואותו הדבר תקף גם לעוגות בננה.

 

יש אנשים שממש סולדים רק מהמילה עוגת בננה-פרג,  ויש את אלה שמבינים שמדובר בטעם אלוקי. אני שייכת לשבט שאוהב גם פרג וגם בננות, והחלטתי לחבר בין שתי האהבות שלי לעוגה אחת.

 

 

העוגה לא מאוד גבוהה אבל אוורירית וטעימה במיוחד אם נותנים לה לשבת יום אחד קצת במקרר.

 

העוגה במתכון מתאימה לתבנית עגולה 22 ס”מ, או כל תבנית מרובעת בינונית.

 

 

מצרכים:

 

כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה

2 בננות בשלות מעוכות

מיכל (200 מ”ל) יוגורט/ ריוויון

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1.5 כפיות אבקת אפייה

3 כפות פרג שלם

 

 

לעיטור:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

 

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים למשך דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

 

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף.

 

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה ידנית, מקציפים חלמונים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

 

מאחדים בין שתי התערובות, ומערבבים.

 

 

מוסיפים יוגורט/ריוויון, פרג, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים שוב.

 

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית אפייה, ואופים כ-35-40 דקות עד שהעוגה שחומה מלמעלה, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

מקשטים באבקת סוכר מגישים

 

הטיפ של קרן

 

העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים, ואפילו טובה יותר ביום שלמחרת האפייה.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה