ל בניסן  / יום שני 12 אפריל 2021 | פרשת השבוע: תזריע - מצורע
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאמרים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאמריםלביבות - הדור הבא!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לביבות - הדור הבא!    

לביבות - הדור הבא!



לא רק לאטקס! עם ירק, פירות, מתוקות ומה לא?! המאכל הלאומי מסורתי שלחנוכה, הלביבות, עם אופציות נוספות שכולם אוהבים!

 



כל סקר אקראי שתערכו בסביבתכם הקרובה יעיד שאולי סופגניות מקבלות יחסי ציבור טובים יותר, אבל המאכל המסורתי האהוב ביותר בחנוכה הוא בעצם לביבות. הגרסה המוכרת והמקובלת שלהן כוללת תפוחי אדמה מגוררים שנסחטו היטב וטוגנו יחד, ומוכרת גם בשם "לאטקס". הלביבות האלה, פריכות ושחומות מבחוץ ורכות ובהירות מבפנים, אהובות מאוד על ילדים ועל מבוגרים ושמחת החנוכה לא תהיה שלמה בלעדיהן.

 

כל זה לא אומר שצריך להסתפק בהן בלבד! נצלו את החג המתקרב לשדרוג מגוון הלביבות שאתם מכינים והפתיעו את בני המשפחה והאורחים עם לביבות ממרכיבים שונים ובטעמים מעניינים. הנה כמה רעיונות שכדאי לאמץ:

 

לא רק תפוחי אדמה – מתחילים יכולים לשלב בלביבות תפוחי האדמה הקלאסיות מרכיבים נוספים כמו גזר או בצל. ואפשר גם להכין לביבות שהמרכיב העיקרי שלהן הוא ירק אחר: גזר, כרובית, בטטה, סלק, קישוא או זוקיני, כרישה, תירס ועוד.

 

רק קמח - קל ופשוט לאחד אותן בעזרת קמח, אלה שיעשו את העבודה המוצלחת ביותר הם קמחי קטניות, כמו קמח עדשים או קמח חומוס. אלה קמחים חזקים שתופסים את התערובת בקלות והם גם עתירי ערכים תזונתיים. אפשר כמובן להשתמש גם בקמחים אחרים, כמו קמחי חיטה שונים או אפילו קמח טמפורה, שיהפוך את הלביבות לפריכות במיוחד.

 

הגודל כן קובע – הלביבה הבינלאומית המוכרת ביותר היא רושטי, שמקורה בכלל בשוויץ ואין לה קשר לעלילות המכבים. היא מבוססת על תפוחי אדמה בלבד, שנקשרים בזכות העמילן הטבעי שהם מכילים והגודל שלה עצום ביחד ללביבות שלנו, כזה שמתפרש על פני המחבת כולה.

 

קטניות או לא להיות – גם קטניות יכולות להיות בסיס לליבות טעימות ומזינות במיוחד, שמכינים בשיטה הדומה להכנת פלאפל. משרים במים קטניות כמו עדשים מכל הצבעים או אפונה יבשה ירוקה או צהובה, מסננים וטוחנים יחד עם חומרי גלם נוספים כמו בצל או כרישה, שום ועשבי תיבול. אפשר להוסיף לתערובת גזר או קישוא מגורדים, לשטח דק ולטגן.

 

תיבול שמשנה הכל – גם ללביבות המסורתיות וודאי לאלה היותר מעניינות אפשר להוסיף נותני טעם שיקפיצו את ארוחת החג למחוזות אחרים. נסו להוסיף ללביבות בטטה ג'ינג'ר ואבקת קארי, ללביבות כרישה מעט משחת קארי ירוקה, ללביבות גזר הל וקינמון וללביבות אפונה צהובה כורכום וכמון. גם עשבי תיבול טריים יכולים לשדרג ולהפוך לביבה תמימה לחגיגה של טעמים.

 

לביבות מתוקות – למה לא בעצם? אפשר להכין לביבות מפירות קשים כמו תפוח או אגס ואפילו ממנגו ירוק שטרם הבשיל. מומלץ להוסיף להן קמח ו/או שיבולת שועל, אגוזים קצוצים ומחית תפוחי עץ שתעזור לאחד אותן. את הלביבות האלה תוכלו להגיש בתור קינוח.

 

 

 

 

* * *

המאמר באדיבות אתר "סוגת"





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של סוגת מתכונים
   חזור לדף הבית של מאמרים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים