כב באייר תשע"ט / יום שני 27 מאי 2019 | פרשת השבוע: במדבר
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםעוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים, 25-30
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים, 25-30    

עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים, 25-30



עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים – העוגיות המושלמות שהולכות הכי טוב עם כוס הקפה של אחר הצהריים! קרן אגם עם מתכון קל וטעים לעוגיות שכיף לזלול!

 



לקראת יום שישי, אנחנו מכינים צנצנת עוגיות. לרוב אלו עוגיות תמרים שכל בני הבית אוהבים.

למה? כי אין מושלמת יותר מעוגיה מבצק פריך שנמס בפה, שמצטרפת לכוס קפה של אחר הצהריים!

 

 

מצרכים ל-25-30 עוגיות:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף גדושה אבקת סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

200 גרם חמאה קרה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)

קופסא ממרח תמרים

כוס (200 גרם) אגוזי מלך טחונים דק

 

לעיטור:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה, מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.

 

2. מוסיפים לאט לאט את השמן ואת מיץ התפוזים עד לקבלת גוש בצק אחיד.

 

3. מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לשניים או שלושה חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר, לפחות לשעה שעתיים.

 

4. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

5. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.

 

6. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל 25*15, כשהצד הרחב פונה אליכם. (לא חייבים לשמור על דיוק, אפשר לרדד את המלבן למלבן גדול יותר, יתקבלו עוגיות גדולות יותר).

 

 

7. מורחים על גבי המלבן ממרח תמרים, ומפזרים פירורי אגוזי מלך.

 

8. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה (הכי נח), חוצים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ.

 

9. מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על פעולה זו עם כל חלקי הבצק.

 

10. אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות שחומות ממש מעט.

 

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים בהרבה אבקת סוכר.

 

 

הטיפים של קרן

 

* העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.

 

* את החמאה ניתן להמיר במחמאה כדי להפוך אותן לפרווה.

 

* את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר, כמו פקאנים שקדים או אגוזי לוז.

 

* לא אוהבים ממרח תמרים? החליפו בנוטלה, שוקולד השחר, ריבה שאתם אוהבים או אפילו ריבת חלב.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים