פאי שוקולד פקאן

הנה מתכון לטארט הכי זריז להכנה עם הוואו הכי גדול שתשמעו מהאורחים. המלית כל כך קלה שהכל קורה כאן מהר. למה אתם מחכים? נסו את המתכון של קרן אגם!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 19.10.23

זהו אחד הטארטים הכי זריזים להכנה שאני מכירה, במיוחד בשבילו אני מכינה בצק פריך ושומרת בפריזר למקרה שפתאום יופיעו אורחים.

הכנת המלית כל כך קלה שהכל קורה ממש מהר, והופה! אתם מארחים לתפארת עם פאי שוקולד יפה וכל כך טעים. מקור המלית מהספר הנהדר של ג’יימי אוליבר, עם שינויים קלים שלי.

                                                                                                                                                          

מצרכים למתכון

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

לבצק הפריך

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

1 חלמון ביצה

1/4 כוס מים קרים

למלית השוקולד

150 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס (70 גרם ) אבקת קקאו

כוס סוכר לבן (200 גרם)

מעט מלח

4 ביצים גדולות

3 כפות סירופ מייפל או דבש

3 כפות שמנת חמוצה

1/4 כוס פקאנים קצוצים

לעיטור

חצאי פקנים שלמים

אופן ההכנה

בצק פריך

1. במעבד המזון עם להב פלדה (מג’ימיקס) מעבדים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורים, מוסיפים חלמון ביצה, וממשיכים לעבד.

2. במידת הצורך מוסיפים מעט מים קרים, לאט לאט ורק עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. (חשוב לא להשתמש מיד בכל כמות המים כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה)

3. מכניסים את קלתית הבצק לפריזר לכמה דקות וממשיכים בהכנת המלית.

          

4. בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר קקאו ומלח.

5. מוציאים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה (היזהרו מחימום יתר, השוקולד יכול בקלות להישרף).

6. בקערה נפרדת, או בקערת המיקסר עם וו הקצפה, טורפים ביצים עם סוכר למשך שתי דקות כשהתערובת מעט תפוחה מוסיפים סירופ מייפל (או דבש) ואת השמנת החמוצה, מערבבים היטב.

7. מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים לתערובת אחידה.

8. מחממים תנור ל 160 מעלות, מוציאים את הבצק הפריך מהפריזר.

9. על גבי נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית שבחרתם.

10. בעזרת נייר האפייה הופכים את הבצק על פני התבנית, ומשחררים את נייר האפייה.

11. מהדקים שוליים לתבנית, ומחזירים את התבנית עם הבצק לפריזר לחמש דקות נוספות.

12. בינתיים, מוסיפים פקאנים קצוצים לתערובת השוקולד, ומערבבים היטב.

13. מוציאים את התבנית מהפריזר ומעבירים את המלית מעל הבצק.

14. מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות עד שנוצר קרום עליון לשכבת השוקולד.

15. מוציאים מהתנור, מסדרים חצאי פקאנים סביב שולי התבנית ומחזירים לאפייה נוספת ל 35-40 דקות נוספות. הפאי מוכן כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה