בראוניז שיש גבינה ושוקולד

בראוניז שיש גבינה ושוקולד: רוצים להרגיש גן עדן בכל ביס? המתכון הזה בדיוק בשבילכם! קרן אגם עם מתכון שיש בו את אחד השילובים הכי מוצלחים: גבינה ושוקולד. יאמי!

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 23.03.23

אין כמו שילוב של גבינה ושוקולד, ולקראת שבועות הכנתי לכם מתכון לריבועי שוקולד גבינה מדהימים.

גן עדן בכל ביס!

תבנית מרובעת 20X20

מצרכים:

לבראוניז שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

כוס (200 גרם) סוכר לבן רגיל

1/2 כוס יוגורט (כל יוגורט מעל 3%)

120 גר׳ חמאה

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפייה

לבלילת הגבינה:

250 גרם גבינת שמנת (אפשר 5% ואפשר יותר)

1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

ביצה גודל L

כפית תמצית/מחית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים.

2. בקערה גדולה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר, סוכר ויוגורט, עד שהכל נמס. מערבבים היטב לבלילה אחידה. מצננים מעט.

3. בינתיים, מכינים את בלילת הגבינה:

4. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.

5. כשבלילת השוקולד הצטננה מעט מוספים לה ביצים וטורפים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לבלילה אחידה.

6. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את בלילת הגבינה. בעזרת סכין מערבבים מעט לתנועות ״שיש״.

7. אופים בתנור כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.

שומרים במקרר עד כחמישה ימים.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. סמדר

ט"ז טבת התשפ"ד

12/28/2023

נראה יאמי
נכין לכבוד שבת ונקווה שיצא טעים 😋

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה