עוגיות סהרוני שקדים

אין כמו עוגיות מבית סבתא, קלות וממכרות וכאלה שכיף לטבול אותן בקפה או התה של אחר הצהריים. למרקם שקדים וטעם לימון של עוד לא תוכלו לסרב.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 26.10.23

את העוגיות האלו אני מכירה עוד מהבית, כשסבתא שלי הייתה מכינה אותן בגרסה קצת שונה.

הן קלות להכנה, ממכרות והכי כייף לטבול אותן בקפה/תה אחר הצהריים. כי למרקם שקדים גרגירי וטעם לימון עדין אף אחד לא יוכל לעמוד בפניהן.

אני מכפילה כמויות, למרות שזה נראה המון, הן מתחסלות במהירות.

מצרכים

כמות ל-35-40 עוגיות

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס+2 כפות (120 גרם) סוכר לבן

כוס (100 גרם) שקדים טחונים

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית תמצית/מחית וניל

מעט מלח

גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול

לעיטור

אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל.

4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים).

5. בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן, מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

6. אופים כ 12-15 דקות, עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים.

7. מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר.

שומרים בקופסה או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה