עוגיות שוקולד פאדג׳ עם מיני אוריאו

זו לא פעם ראשונה שאני משלבת אוריאו בעוגה או עוגיות, עוגיות אוריאו תמיד מוסיפות פריכות ועם משגע בכל ביס. עודיות שוקולד פאדג׳ עם ביס אוריאו כל כך טעימות.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 09.02.23

עוגיות שוקולד פאדג׳ עם מיני אוריאו /15-20 עוגיות

זו לא פעם ראשונה שאני משלבת אוריאו בעוגה או עוגיות, עוגיות אוריאו תמיד מוסיפות

פריכות ועם משגע בכל ביס. עודיות שוקולד פאדג׳ עם ביס אוריאו כל כך טעימות.

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (100 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר׳) אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

225 גר׳ קוביות שוקולד מריר

70 גר׳ חמאה

חופן עוגיות מיני אוריאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים במיקרו חמאה וקוביות שוקולד מריר

מערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד להצטנן.

בקערה בינונית מערבבים קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר חום וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת

תערובת תפוחה ובהירה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד.

מערבבים היטב, ומוסיפים את תערובת היבשים.

מערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית משומנת, מניחים כדורים מהבלילה על גבי התבנית.

שומרים על רווחים בין העוגיות שכן הן משטחות מעט בתנור

נועצים במרכז כל עוגיה, עוגיית מיני אוריאו.

אופים כ 12-14 דקות עד שהעוגיות סדוקות מלמעלה (הן מוכנות כשהן עדיין רכות)

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד כארבעה ימים.

**שימוש בכף גלידה קפיצית יניב כ 15 עוגיות גדולות יחסית כמו אלו שבתמונה.

אפשר להכין עוגיות קטנות יותר בעזרת כף רגילה, ואז תתקבל כמות של 22 עוגיות בערך.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה