פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול

אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 26.10.23

פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול

זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי

אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.

פחמימות מטוגנות הן, כידוע, טעימות מאד אך לא נטולות חסרונות. כדי לאזן קצת את השפעותיהן מומלץ לצרוך במהלך חג החנוכה ואחריו הרבה ירקות, במיוחד ירקות ירוקים.

פשטידת הברוקולי הזו מכילה אמנם מעט קמח וגם ביצים, שמנת, גבינות וחמאה, אבל הכל במידה ובסך-הכל מדובר במנה מאוזנת מבחינה תזונתית – יש ייצוג לכל אבות המזון, ואת רוב הנפח תופסים הברוקולי ועשבי התיבול.

התוספת של פירורי הלחם שנקלים החמאה מעל לפשטידה, היא טעימה מאד ותורמת מעט מרקם קראנצ’י, אבל גם לא מעט קלוריות. אפשר לוותר עליה והפשטידה עדיין תהיה טעימה מאד. הוסיפו לה סלט רענן ויש לכם ארוחת ערב פשוטה, קלילה וכייפית. אני אוהב להגיש אותו עם סלט עגבניות, שמתובל בהרבה לימון וכוסברה.

מותר ורצוי לגוון – את הבולגרית והצהובה אפשר להחליף או לשלב בגבינות אחרות. אם יש לכם במקרר קצת שאריות של קשקבל, פרמזן, פטה או גבינה צפתית, זה זמן טוב להיפטר מהן. 

המצרכים

כמויות לתבנית בינונית 31×22 ס”מ, 8-10 מנות

  • 600 גרם ברוקולי, מנוקה ומפורק לפרחים קטנים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 200 גרם גבינה כחושה או קוטג’
  • 90 גרם גבינה בולגרית
  • 90 גרם גבינה צהובה
  • 2/3 כוס עשבים קצוצים דק (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עירית)
  • 2 כפות בצל יבש קצוץ דק וסחוט
  • 1/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור
  • 5 כפות פירורי לחם
  • תרסיס שמן או מעט חמאה

אופן ההכנה

  • מבשלים את הברוקולי במשך כמה דקות במים מומלחים קלות, על אש בינונית-גדולה, עד שהוא מתחיל לשנות צבע. מסננים ומקררים.

  • מגרדים בפומפיה גסה את הגבינה הבולגרית והצהובה ושומרים בצד.

  •  מחממים תנור ל-180 מעלות.

  •  בקערת ערבוב גדולה טורפים את הביצים עם השמנת החמוצה. מוסיפים בזה אחר זה (ומערבבים) את העשבים והבצל הקצוצים, המלח והפלפל השחור, הקמח, הגבינה הכחושה/קוטג’ והגבינות המגורדות.

  • מוסיפים את פרחי הברוקולי המבושלים, מערבבים היטב.

  • מעבירים לתבנית משומנת מפזרים מעל את פירורי הלחם ואופים ב-180 מעלות במשך כ-50 דקות. מרססים מעט שמן או מפזרים פרוסות דקיקות של חמאה מעל, ואופים ב-200 מעלות עד להזהבה-השחמה יפה.

מקררים לפחות 15 דקות כדי שהפשטידה תתייצב. אחרי זה אפשר להגיש אותה מייד או לקרר ולחמם מחדש בהמשך.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה