פשטידת זוקיני, כרשה וגבינות

זוהי פשטידה קלילה וטעימה מאד, שאפשר לאכול כשהיא חמה או קרה. היא אמנם מכילה קמח, גבינות וביצים, אבל היא דלת שומן וגם דלת קלוריות יחסית.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 16.03.23

פשטידת זוקיני, כרשה וגבינות

זמן הכנה: שעה וחצי כולל אפייה | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי

מתכון: שוקי גלילי

זוהי פשטידה קלילה וטעימה מאד, שאפשר לאכול כשהיא חמה או קרה. היא אמנם מכילה קמח, גבינות וביצים, אבל היא דלת שומן וגם דלת קלוריות יחסית.

הזוקיני הוא שמם של כמה זני קישואים שהראשון שבהם פותח באיטליה לפני כ-150 שנה. מלבד הקליפה הכהה והיפה, הם שונים מעט מהקישואים הבהירים המוכרים לנו יותר, בטעם וגם במרקם, שיכולים להיות עזים או עדינים יותר, בהתאם לאופן ההכנה.

הזוקיני יכול להחליף את הקישוא כמעט בכל מתכון, ולרוב הוא יפתיע בטעמים עדינים ואנינים. לאחרונה ישנו זן חדש של זוקיני, בעל צורה עגולה, שבניגוד לקישואים העגולים הבהירים שלרוב הם קצת אנמיים ותפלים, טעים כמו הזוקיני הרגיל.

הפשטידה הזו מחברת בין העדינות והערננות של הזוקיני, לטעמים העמוקים שמשחררת הכרישה אחרי שנפרסה לטבעות וטוגנה. קצת גבינות וקמח וכמה ביצים, קצת פחות משעה בתנור, ומתקבלת פשטידה נהדרת.

המתכון אמנם כולל גבינות, קמח וביצים, אבל שני שלישים מהנפח הסופי הם ירקות כך שמדובר במנה דלת שומן (2-2.5%) ודלת קלוריות יחסית (200-300 קלוריות למנה), ובכל זאת משביעה ומספקת. הוסיפו לה סלט ירוק וכמה זיתים ויש לכם ארוחה.

הכמויות מתאימות לאפייה בתבנית אינגליש קייק (31×10 ס”מ), בתבנית קיש עגולה (22 ס”מ) או בתבנית מרובעת קטנה (20×20 ס”מ). גובה הפשטידה ישתנה, בהתאם (4 ס”מ, 3.5 ס”מ או 3 ס”מ). לתבנית מרובעת גדולה (32×25 ס”מ) יש להכפיל את הכמויות ולאפות ב-170 מעלות במשך כשעה.

המצרכים

ל-5-6 מנות

  • 700 גרם זוקיני ירוק, מאורך או עגול
  • 150 גרם כרישה
  • 150 גרם קמח תופח
  • 100 גרם גבינה כחושה
  • 50 גרם גבינה צהובה
  • 50 גרם גבינה בולגרית/פטה מסוג יבש
  • 20 גרם גבינת פרמזן או פיקורינו
  • 3 ביצים
  • 3/4 כפית מלח מחוקה
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

א. מנקים היטב את הזוקיני ומגרדים בפומפיה גסה. סוחטים בידיים מעל מסננת, ומנסים להוציא כמה שיותר נוזלים. מפזרים מעט מלח ומשאירים במסננת מעל קערה.

ב. קוצצים את הכרישה לטבעות דקות ומטגנים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להשחים.

ג. סוחטים שוב את הזוקיני ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את טבעות הכרישה, הקמח התופח והגבינה הכחושה. טורפים ומוסיפים את הביצים. מגרדים גס ומוסיפים את הגבינה הצהובה והבולגרית. מגרדים דק את הפרמזן ומוסיפים. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב.

ד. משמנים היטב תבנית בחמאה או בשמן, מפזרים פירורי לחם ומנערים כך שיידבקו לחמאה/לשמן ויכסו את פני התבנית יפה. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במדף התחתון של התנור במשך 50 דקות או עד שהפשטידה תופחת ומזהיבה יפה.

מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה לפחות 20 דקות להתקרר ולהתייצב. לאחר מכן אפשר לאכול אותה חמה או קרה. אם מחממים כדאי להתחיל כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום, ולקראת הסוף להוריד.

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה