פשטידת תירס וגבינות

תמיד אמרו לכם שגרעיני תירס מקופסה הם לא אוכל. אבל כשזה בא עם פשטידה טעימה קלה להכנה לכל ארוחה? זה כבר מתכון אחר לגמרי. תשאלו את שוקי גלילי.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 21.12.23

זמן הכנה: שעה | דרגת קושי: קל | חלבי

אם אתם אוהבים גרעיני תירס מתוק (מי לא?) כנראה תיהנו מאד גם מהפשטידה הזו, שהכנתה פשוטה ולא כרוכה בעבודה רבה.

אף אחד (כמעט) לא יכול להישאר אדיש לגרעיני תירס מתוקים מקופסא. קצת בגלל הנוסטלגיה, והעובדה שמדובר במאכל ילדות קלאסי, וגם בגלל שהם באמת טעימים באופן אובייקטיבי. עובדה – דורות על דורות של ילדים ממשיכים לאכול אותם בשמחה.

אבל כמו שבוודאי אמרו לכם, מתישהו בעבר – תירס זה לא אוכל. או אם לדייק: גרעיני תירס מתוק מקופסא הם לא באמת ארוחה. פשטידת תירס, לעומת זאת, היא בהחלט ארוחה (בעיקר אם תשדכו לה סלט טוב). ארוחת בוקר, או ערב או בראנץ’.

המתכון שלפניכם הוא פשוט וקל להכנה – רבע שעה עבודה ועוד כשלושת-רבעי השעה אפייה ויש לכם פשטידה נאה, ריחנית וטעימה, שאפילו הילדים ייהנו ממנה. סביר להניח שיש לכם כבר בבית את כל המצרכים או לפחות את רובם.

הכמויות במתכון הן לתבנית 20×20 ס”מ, ויתאימו גם לתבנית אינגליש קייק (31×10). עבור תבנית 32×25 ס”מ יש להכפיל כמויות ב-2.

המצרכים

לתבנית אפייה 20×20 ס”מ, 6-8 מנות

320 גרם גרגרי תירס מסוננים מקופסא (בערך שתי כוסות)

125 גרם גבינה כחושה 3% (חצי חבילת טוב טעם או דומה)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר להחליף חלק בקשקבל או גבינה אחרת)

100 גרם גבינה בולגרית

60 גרם קמח תופח (קצת פחות מחצי כוס)

1/2 מיכל שמנת חמוצה 27%

3 ביצים

בצל בינוני (בערך 100 גרם. אפשר להחליף חצי ממנו ב-2 בצלצלי שאלוט)

קורט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. קוצצים ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מעבירים לקערת ערבוב.

2. מוסיפים לקערת הערבוב את הגבינות, הקמח התופח והשמנת. טורפים ומוסיפים את הביצים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

3. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות. כשהפשטידה מקבלת צבע זהוב-שחום נאה, מוציאים, נותנים לה 10-15 דקות להתייצב, ומגישים.

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה