תבשיל לצ’ו הונגרי וסלט מלפפונים

תבשיל לצ'ו הונגרי הוא הכוכב האהוב של המטבח ההונגרי, מלא אדום של עגבניות ופלפלים. שוקי גלילי מפנק אותנו עם מתכון בונוס: סלט מלפפונים הונגרי שהולך ביחד.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 14.03.21

הלצ'ו, תבשיל אדום של עגבניות ופלפלים, הוא אחד המאכלים הפשוטים והאהובים ביותר במטבח ההונגרי, ומככב כמעט בכל ארוחה. מתכון בונוס: סלט מלפפונים הונגרי שכדאי להגיש יחד עם הל'צו.

 

הל'צו (Lecsó) הוא תבשיל קלאסי מהמטבח ההונגרי, מין קרוב רחוק של השקשוקה שאמנם לא מכיל שום אבל יש בו הרבה עגבניות, פלפלים ופפריקה – התבלין האהוב (גם) על ההונגרים – ולפעמים גם ביצה, שמערבבים לתוך התבשיל הלוהט ממש לקראת ההגשה.

 

אין ללצ'ו מתכון מוסכם אחד – לכל סבתא הונגריה יש את המתכון שלה, והוויכוח בשאלה איזה לצ'ו טוב יותר הוא נושא שיחה מקובל בין יוצאי הפזורה ההונגרית.

 

מקובל להגיש את הל'צו, עם או בלי ביצה, כמנת פתיחה או כתוספת למנות בשריות, או על אורז כמנה שעומדת בפני עצמה.

 

לעיתים קרובות יוגש עם הלצ'ו (או לפחות באותה ארוחה) גם סלט המלפפונים ההונגרי, שהוא חמוץ-מתוק, טעים ומרענן. בהמשך תמצאו מתכון גם לסלט הנפלא הזה.

 

 

המצרכים:

 

כמויות ל-4 מנות

 

מצרכים ללצ'ו:

1/2 ק"ג פלפלים ירוקים בהירים (מותר לגוון)

350 גרם עגבניות

1 בצל בינוני

1-2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

אופציונלי: פפריקה חריפה לפי הטעם

אופציונלי: 100-150 גרם קבנוס או נקניק אחר

אופציונלי: 2 ביצים טריות (להגשה)

 

מצרכים לסלט:

1/2 ק"ג מלפפונים

1/2 בצל

4 כפות חומץ

3-4 גבעולי שמיר

3/4 כפית מחוקה מלח

1 כפית סוכר

קורט פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

 

הלצ'ו:

 

1. חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. בסיר רחב, מעל להבה קטנה, מטגנים עד הזהבה בכמות נדיבה של שמן. אם החלטתם ללכת על הגירסה הבשרית, זה הזמן לחתוך את הנקניק לפרוסות/קוביות ולהוסיף.

 

 

2. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחלקים לבנים ופורסים לפרוסות רחבות (1-1.5 ס"מ). מוסיפים לסיר, מערבבים עד לכיסוי בשמן, מגדילים את האש ומטגנים 2-3 דקות. מחזירים לאש קטנה ומכסים.

 

 

3. פורסים את העגבניות לפלחים (כדאי לחלוט ולקלף אותן קודם, אבל לא הכרחי). מוסיפים לסיר עם המלח, הסוכר והפפריקה. מגדילים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך 3-4 דקות. מוסיפים מעט מים, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהפלפלים רכים מאד (כחצי שעה).

 

 

ממש לפני ההגשה, מחממים את הלצ'ו עד גבול-רתיחה; טורפים ומערבבים את הביצים לתוך התבשיל החם, ומיד כשהן נקרשות מגישים.

 

סלט המלפפונים:

 

1. קולפים את המלפפונים וחותכים לפרוסות בעובי 5-7 מ"מ. ממליחים ב-3/4 כפית שטוחה מלח, מכסים ומניחים בצד לכחצי שעה. מסננים.

 

 

2. קוצצים את הבצל לפרוסות דקיקות ומוסיפים. קוצצים דק את השמיר ומוסיפים. מוסיפים את החומץ, הסוכר והפלפל השחור. מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה