תבשיל עוף וחומוס

תבשיל פשוט להכנה, טעים ביותר ומשביע מאד, ברוטב לימוני מרענן. השימוש בגרגרי חומוס קפואים מקצר משמעותית את זמן ההכנה ולא פוגע בטעם.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 10.05.20

זמן הכנה: 45-60 דק' כולל בישול | דרגת קושי: קל | בשרי

מתכון: שוקי גלילי

 

תבשיל פשוט להכנה, טעים ביותר ומשביע מאד, ברוטב לימוני מרענן. השימוש בגרגרי חומוס קפואים מקצר משמעותית את זמן ההכנה ולא פוגע בטעם.

 

תבשילי חומוס ועוף נפוצים בכל המזרח התיכון, אבל אופייניים במיוחד לצפון אפריקה. המתכון הפשוט והנהדר שלפניכם מגיע ממרוקו, וייתכן שכבר נתקלתם בו בעבר באחת מגירסאותיו.

 

בגירסה הזו שמתי דגש על פשטות ומהירות ההכנה – אם משתמשים בחלקי עוף טריים ומנוקים (במקום בעוף שלם במתכון המקורי) ובגרגרי חומוס קפואים, מדובר בכמה דקות עבודה – השאר בישול.

 

הטעם המיוחד של התבשיל הזה מתקבל כתוצאה מבישול של העוף וגרגרי החומוס במעט מים בתוספת של מיץ לימון, בצל מטוגן, שום, כורכום, פפריקה, פלפל שחור ומלח. בסיום הבישול, העוף מתקבל רך ועסיסי והרוטב מסמיך ומקבל את טעמי העוף והחומוס. פשוט מעדן – וכל-כך קל להכין.

 

אם יש לכם זמן וסבלנות, תוכלו להשתמש בגרגרים יבשים (זה חסכוני ואולי גם קצת יותר טעים). לשם כך עליכם לברור ולהשרות גרגרי חומוס יום קודם (בערך כוס אחת של גרגרים יבשים), ואז לשטוף, לסנן, לבשל כ-45 דקות עם כפית מחוקה של סודה לשתייה, שוב לסנן ולשטוף (או לבשל 20 דקות בסיר לחץ ללא סודה לשתייה) ולהמשיך עם המתכון כרגיל.

 

המצרכים

כמויות ל-4 אנשים

  • 4 כרעי עוף (או 1-1.2 ק"ג של חלקי עוף אחרים)
  • 2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים קפואים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כורכום (כנ"ל)
  • מיץ מלימון אחד
  • 2.5 כוסות מים
  • מעט שמן לטיגון
  • מלח, פלפל שחור
  • אופציונלי: כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצות להגשה

 

אופן ההכנה

א. מביאים את חלקי העוף לטמפרטורת החדר. מנגבים בעדינות עם מגבות נייר, ומטגנים במעט שמן בסיר רחב על אש בינונית-גדולה עד להזהבה-השחמה. מתחילים בטיגון על הצד ללא העור ובאמצע הופכים לצד השני. בסיום, מוציאים בזהירות מהסיר, מעבירים לצלחת ושומרים בצד.

ב. קוצצים דק את הבצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם בשאריות השמן שבסיר, עד להזהבה יפה. פורסים ומוסיפים את שיני השום. מחזירים את העוף לסיר, ומפזרים מעליו את הפפריקה, הכורכום, פלפל שחור ומלח. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב ותוך כדי הופכים את חלקי העוף פעם-פעמיים.

ג. מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס הקפואים ומערבבים. מוסיפים את המים ומיץ הלימון, מכסים, מביאים לרתיחה, ואז מקטינים ומבשלים עד שגרגרי החומוס רכים מאד (30-40 דקות על אש קטנה-בינונית או כשעה על אש קטנה). אם חלקי העוף לא מכוסים בנוזלים הופכים אותם מדי פעם.

 

טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים ללא מכסה עוד כמה דקות כדי לאפשר לנוזלים להצטמצם ולרוטב להסמיך.

מגישים עם אורז, קוסקוס או בורגול כדי לספוג את הרוטב.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה