תבשיל שוקי עוף בדלעת ותפוחי אדמה

תבשיל פשוט, משביע ומפנק שכיף לפתוח איתו את החורף. העוף יוצא רך ועסיסי, תפוחי האדמה מספקים עמילן שמסמיך את הרוטב והדלעת מוסיפה רעננות, צבע וטעם.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 08.02.24

תבשיל עוף עם דלעת ותפוחי אדמה

זמן הכנה: כשעה | רמת קושי: קל | בשרי

תבשיל פשוט, משביע ומפנק שכיף לפתוח איתו את החורף. העוף יוצא רך ועסיסי, תפוחי האדמה מספקים עמילן שמסמיך את הרוטב והדלעת מוסיפה רעננות, צבע וטעם.

השילוב של דלעת בתבשילים בשריים הוא נכון גם תזונתית, גם אסתטית וגם קולינרית, ובחלק מהמקרים הוא הופך תבשיל פשוט למעדן מפתיע.

במקרה הזה, משדכים את הדלעת עם עוף, תפוחי אדמה ובצל, שעוברים כל אחד בתורו טיגון עד להשחמה. הם מעניקים לתבשיל טעמים עמוקים, שמתחזקים עם התוספת של שום ורוטב סויה (אל תדאגו, הטעם העז שלו יתמזג בשאר הטעמים). בסיום הבישול העוף והירקות רכים מאד והעמילן שמפרישים תפוחי האדמה יוצר רוטב סמיך.

אפשר להשתמש בשוקי עוף, כמו במתכון, אבל גם כרעיים יתאימו ואפשר אפילו להשתמש בעוף שלם מפורק – העיקר שיהיו גם שומן, גם עור וגם עצמות, ושחלקי העוף לא יהיו גדולים (כדי לקצר את זמן הבישול).

זה תבשיל שמקבל באהבה אלתורים ותוספות. אם נשארו לכם גרגרי חומוס מבושלים, פטריות טריות, או זנב נקניק קבנוס, הם ישתלבו יפה. אבל גם בגירסה הבסיסית שלו התבשיל הזה לא יאכזב.

אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה או עיקרית בארוחה בשרית, ואין צורך בתוספת – הוא מגיע כשהתוספת כבר בפנים. אני אוהב להגיש אותו עם חמוצים ומשקה קר, ששוברים קצת את הכבדות היחסית (שממילא היא לא מוגזמת), ועם לחם אחד פשוט (או חלה) כדי לספוג את שאריות הרוטב.

המצרכים

4-8 מנות

  • 8 שוקי עוף
  • 1 בצל גדול
  • 3 תפוחי אדמה
  • 350 גרם דלעת (ללא קליפה)
  • 4 שיני שום
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה
  • שמן לטיגון
  • אופציונלי: ענף טימין, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. פורסים את הבצל לפלחים או פרוסות ארוכות ומטגנים על אש גבוהה בסיר רחב עד שהוא מתחיל להשחים. מעבירים לצלחת עמוקה ושומרים בצד.

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים לשישיות או שמיניות ומטגנים עד שהם מקבלים צבע שחום ויפה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

  1. מטגנים את שוקי העוף עד שהם מתחילים להשחים. חוצים ומוסיפים את שיני השום ומערבבים. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל ומעט מהמים.

  1. חותכים לחתיכות גדולות את הדלעת ומוסיפים לסיר עם שארית המים, רוטב הסויה, המלח, הפפריקה (וענף טימין אם יש). זה בסדר שהנוזלים לא מכסים לגמרי את השוקיים והירקות.

ה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם. בסיום, הירקות והעוף צריכים להיות רכים מאד. מעט לפני, טועמים ומתקנים תיבול.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה