סלט ירוק עם חזה אווז מעושן

זהו סלט פשוט, שמקבל שדרוג רציני בזכות חזה האווז המעושן שמוסיף לו קריספיות, ריח מעלף. יכול לפתוח ארוחה בשרית, ויתאים כארוחת צהריים קלה למי שמנסה לצמצם בפחמימות

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 19.01.23

סלט ירוק עם חזה אווז מעושן

זמן הכנה: 20-30 דקות | דרגת קושי: קל | בשרי

זהו סלט פשוט, שמקבל שדרוג רציני בזכות חזה האווז המעושן שמוסיף לו קריספיות, ריח מעלף, וטעמים נהדרים. הוא יכול לפתוח ארוחה בשרית, ויתאים כארוחת צהריים קלה למי שמנסה לצמצם בפחמימות.

שיא הקיץ הוא תקופה מאתגרת מבחינה קולינרית. מצד אחד – אין חשק לאוכל חם והכל נראה פתאום “כבד”. מצד שני, כמה סלטים, כריכים וארוחות חלביות אפשר לאכול?

אז כן, גם פה מדובר בסופו של דבר בסלט ירוק, אבל בתוספת טוויסט שהופך אותו להרבה יותר מעורר תיאבון, משביע ומספק: פרוסות מטוגנות של חזה אווז מעושן.

זה אולי לא נשמע כמו ארוחת בריאות, אבל תביאו בחשבון ש-80% מנפח הסלט הזה הם ירקות. ומצד שני, הנתח עתיר השומן הופך את הסלט למשביע מספיק בשביל לוותר על פחמימות בארוחה. אם אתם ממש רעבים, אז אפשר להוסיף למחבת גם חזה עוף פרוס – הוא יקבל את הטעם של חזה האווז ויוסיף נפח במחיר קלורי נמוך.

בתקופה הזו קשה קצת להשיג חזה אווז, אבל יש תחליפים סבירים בהחלט. החלפתי אותו בהצלחה ב”מעדן אווז” שהוא סוג של נקניק אווז שמן ו”בייקון טלה כשר” שהוא נתח שמן ומעושן שמתאים לטיגון כמו במתכון שלנו. תכל’ס, הסלט הזה יכול לעבוד עם כל נתח שמן – יתאימו גם שיפוד שקדי עגל או פרגית שנפרסה דק (בשביל הטעם המעושן אפשר להשתמש בקצת פפריקה מעושנת).

המצרכים

4-6 מנות

  • 600 גרם חסה ועלים אחרים (ארוגולה, עלי סלק, תרד – מה שיש)
  • 200 גרם עגבניות מתוקות ועסיסיות (שרי, מגי או דומות)
  • 200 גרם חזה אווז מעושן (או נקניק דומה)
  • 2-3 כפות שקדים / אגוזים / צנוברים

לרוטב:

  • שליש כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • 2/3 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה/קצוצה דק
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומנקים את העלים ומייבשים בעדינות במגבות נייר. קורעים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערת ערבוב.

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב.

  1. יוצקים כשליש מהרוטב לקערת הערבוב, ומערבבים בעדינות עד שהעלים מתכסים בו (לפחות חלקית).

  1. אם משתמשים באגוזים ו/או בשקדים קוצצים אותם גס. אם הם לא קלויים (עדיף) ו/או אם משתמשים בצנוברים, קולים אותם במחבת ללא שמן, עד שהם מתחילים להשחים. מכבים את האש.

  1. מעבירים את החסה לקערת הגשה. פורסים את העגבניות לפלחים (או משאירים בשלמותן אם מדובר בעגבניות שרי קטנות) ומפזרים מעל. מפזרים את האגוזים/שקדים/צנוברים הקלויים.

  1. חותכים את חזה האווז המעושן לפרוסות בעובי של חצי ס”מ או קצת יותר, ומטגנים עד להשחמה על אש בינונית במחבת ללא שמן (השומן של חזה האווז יהפוך מהר מאד לנוזלי, אז לא צריך). פרוסות חזה האווז צריכות להיות מעט קריספיות בקצוות, אבל עדיין קצת עסיסיות בפנים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר וסופגים את שאריות השומן.

  1. מפזרים מעל לסלט ומגישים מייד.

  1. את שארית הרוטב מביאים לשולחן כדי שהסועדים יוכלו להוסיף לעצמם.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה