עוגת גבינה וקראמבל שקדים

עוגת גבינה וקראמבל שקדים: העוגה הקלאסית של הגבינות, זו של פעם עם הטעם המיוחד. קרן אגם הוסיפה קראמבל שקדים ויש לכם קינוח מושלם לחג.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 29.09.22

בשבועות הרשת מוצפת במתכונים לעוגות גבינה, כל כך הרבה סוגים שונים ווריאציות מקוריות וממש יפות!

 

אבל בסופו של דבר אני הכי אוהבת את העוגות הקלאסיות של פעם, ועוגת גבינה פירורים ללא אפייה היא אחת מהן, כאן בווריאציה עם פירורי קראמבל שקדים כתחתית ומעל.

 

עוגת גבינה וקראמבל שקדים – תבנית קפיץ בקוטר 24 ס”מ

 

לבצק פירורי קראמבל:

 

200 גרם קמח לבן רגיל

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים או גרוסים

 

 

למלית:

375 מ”ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה

חבילה אחת של פודינג וניל

2 כפות חלב

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

500 גר’ גבינה לבנה 5%

מיכל יוגורט 1.5%

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים קמח, אבקת סוכר ושקדים, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד ליצירת פירורים.

 

מעבירים מחצית מכמות הפירורים לתבנית העוגה ומהדקים בעזרת הידיים, עד שהפירורים מכסים את כל תחתית התבנית, דוקרים מעט במזלג. את יתרת הפירורים מעבירים לתבנית מרובעת קטנה ומפזרים אותם.

 

מכניסים את שתי התבניות לתנור  ואופים כ 15 דקות. (אם אין לכם מקום לשתי התבניות, תאפו קודם את תחתית העוגה ואח”כ את הפירורים). מצננים מעט.

 

בקערת המערבל מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל, סוכר וחלב לקצפת יציבה.

 

בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה ויוגורט, ומאחדים  בתנועות קיפול עדינות עם תערובת הקצפת.

 

מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית, מפזרים את פירורי הקראמבל מעל, עוטפים את התבנית בניילון נצמד או בניר כסף, ומעבירים למקפיא לפחות ל 6 שעות.

 

מעבירים למקרר ומגישים קר.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה